AnnonceLuk annonce
Digitale kurser på biblioteket

05-02-2020

Kalundborg Biblioteker udbyder igen i år digitale kurser. Modelfoto:

kontakt@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Biblioteker udbyder igen i år digitale kurser inden for blandt andet Facebook, E-bøger, digital sikkerhed og brugen af iPads. Kurserne henvender sig til både begyndere og let øvede brugere.

Den 27. februar kan man, på Ubby Bibliotek, lære Facebook bedre at kende, og blive mere tryg ved brugen af mediet. Det er et begynderkursus, hvor der bl.a. vil blive sat fokus på, hvordan man sikrer sig selv via privatindstillinger og værktøjer. Ligesom der også vil blive set på alt det sjove, som Facebook kan bruges til.

Den 2. marts, på Kalundborg Bibliotek, er det muligt at komme på en visuel inspirationstur i bibliotekets digitale tilbud. Kender du ”Mango Languages”? Stedet hvor man kan lære 70 forskellige sprog? Vi ser på E-reolen med lydbøger og e-bøger. 

Igen i år, kan man også deltage i et kursusforløb, enten i ”Androidtablet for begyndere” over to omgange, eller ”iPad for mellemniveau’, der løber over tre gange. Android: Onsdag den 11. marts og den følgende onsdag. iPad: Tirsdag den 5. maj og de to næste tirsdage. Begge kursusrækker foregår på Kalundborg Bibliotek.

Som noget nyt, udbyder Kalundborg Biblioteker undervisning i net-sikkerhed for seniorer. På to forskellige kurser er det muligt at blive klogere på, hvordan man kan undgå at gå i svindlernes net. Første kursus omhandler ’phishing’ (hvordan kriminelle prøver at logge oplysninger ud af dig). Det foregår den 15. april. Det andet kursus løber af stablen den 22. april. Her handler det om sikkerheden omkring nethandel og login. Hvordan gennemskuer man fuphenvendelser? Begge kurser finder sted på Kalundborg Bibliotek.

Foråret slutter af med kurset ”Skyen”, den 11. maj på Kalundborg Bibliotek. Et meget populært kursus, hvor vi ser nærmere på de sky-tjenester der findes i dag, og hvordan man bruger dem. Sky-tjenester er lagertjenester, hvor man kan dele filer på tværs af enheder. Det vil sige, at man kan tilgå filerne fra andre computere og tablets.

Fælles for al undervisningen er, at der kræves tilmelding på forhånd. På dagen mødes man ved indgangen til biblioteket, hvorefter man sammen går til undervisningslokalet.

Kalundborg Biblioteker mangler idéer til fremtidig digital undervisning. Har man idéer, må man derfor meget gerne skrive til klbbibliotek@kalundborg.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0