AnnonceLuk annonce
Diabetes børn inviteret til film og magi

23-02-2020

Kino Den Blå Engel havde lørdag inviteret diabetesramte børn og deres forældre til film og magi. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tilbage i november, hvor der var World Diabetes Day, afholdte Mette Thisgaard et foredrag i biograf Kino Den Blå Engel i Kalundborg om at være forælder til et barn med en kronisk sygdom. I den anledning overrakte Brian Sønder Andersen fra Kino Den Blå Engel et gavekort til Mette Thisgaard på en gratis biografforestilling for en hel sal fuld af børn, der lever med diabetes, doneret af Kino Den Blå Engel og filmselskabet. Lørdag eftermiddag var børn og forældre så samlet til film og magi.

Lørdag eftermiddag var omkring 100 børn og voksne samlet i Kino Den Blå Engel i Kalundborg, da biografen i samarbejde med filmselskabet, havde doneret en gratis forestilling for alle diabetes børn tilknyttet Holbæk Sygehus.

Det var Mette Thisgaard, Kalundborg, der havde modtaget et gavekort, da hun afholdt foredrag om netop type 1 diabetes i Kino Den Blå Engel i november sidste år. Mette Thisgaard er mor til 12-årig Thilde-Mai, der har haft type 1 diabetes, siden hun var to år.

Det er en stor ære for mig, at få lov til at invitere en masse børn i dag, og jeg håber at vi fremover kan samles engang imellem,” sagde Mette Thisgaard til de mange fremmødte, da hun bød velkommen til film og magi.

Inden filmen ’Drømmebyggeren’, startede, var der magi ved tryllekunstner, Lars U, som i en lille halv time viste forskellige tryllenumre. Inden filmen blev startet.

Mette Thisgaard har i mange år kæmpet for, at der bliver sat mere fokus på type 1 diabetes, og i særdeleshed på alle de børn, der kæmper med den kroniske sygdom hver dag. 

Flere børn og unge bliver i dag ramt af diabetes. I dag vurderes, at ca. 3.200 børn og unge har type 1 diabetes. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0