AnnonceLuk annonce
Det skal ikke ende som en skibskirkegård

20-02-2017

Den store gamle træbåd som i flere år har ligget på Kalundborg Havn bliver nu hugges op. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Havn er i gang med at rydde op på arealet bag pladsen hvor sejl- og motorbåde står til vinteropbevaring, en stor træbåd bliver bl.a. hugget op.

En stor gravemaskine er sat ind for at hugge en stor træbåd op på Kalundborg Havn. Båden har i efterhånden mange år stået på arealet bag vinteropbevaringspladsen hvor sejl- og motorbåde står, uden at Kalundborg Havn har fundet ejeren til båden, derfor hænger Kalundborg Havn selv på udgiften til at få båden fjernet.

”Nogle køber en båd billigt og sejler til Kalundborg, med den tro at man lige kan lave den i stand næste weekend, tit viser det sig at være en opgave som en bådebygger skal bruge flere år på at lave, så er det nemmest bare at forlade projektet, og så står vi med regningen”, fortæller havnedirektør Bent Rasmussen.

Den store træbåd hugges op, dvs at den skal skilles totalt ad og sorteres i de rette fraktioner, og det er en dyr fornøjelse. Båden indeholder alt fra træ, glasfiber, jern, motor, til hynder og plastic.

”Tit har bunden været malet med bundmaling, derfor skal det køres på deponi, og det koster omkring 1000 kroner pr. tons”, fortæller Bent Rasmussen.

Generelt har Kalundborg Havn ikke et stort problem med at folk bare sætter en båd og kører.

”Vi har nok det samme problem som andre havne, men vi frygter selvfølgelig at området skal ende som en skibskirkegård, modsat så er brugerne af bådpladsen gode til at holde selvjustits og ser de en læsse affald af får de skrevet bilens nummerplade ned, så de kan kontaktes”, siger havnedirektøren.

Opgaven med at hugge den gamle store træbåd op er begyndt mandag morgen, en opgave der er lagt i hænderne på Obel Transport, som både stiller med gravemaskine og containere, samt sørger for at alt køres de rigtige steder hen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0