AnnonceLuk annonce
Det røde flag må gerne smælde

15-12-2016

Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Der har været en del diskussion på det seneste i kommunalbestyrelsen om, horvidt man kunne synge arbejdersangen ’Når jeg ser et rødt flag smælde’ til kommunalbestyrelsens møde. Men Økonomiudvalget har nu truffet en beslutning.

Niels Erik Danielsen (EL) havde valgt ’Når jeg ser et rødt flag smælde’, da det var hans tur til at vælge sang forud for sidste kommunalbestyrelsesmøde. Men sangen blev ikke sunget, da direktionen, herunder borgmester Martin Damm (V) mener, at formålet med at synge ikke er at politisere den institution, der netop er til for at skabe fællesskab, og at denne sang er en partisang, og deraf ikke burde synges til et kommunalbestyrelsesmøde.

Uenigheden var dog stor om, hvorvidt man frit kunne vælge den sang, og det blev derfor efterfølgende besluttet, at det skulle tages op på Økonomiudvalgets næste møde, som var i går.

Her fandt man frem til, at hvert medlem af kommunalbestyrelsen frit kan vælge en sang, så længe den dog holder sig inden for visse rammer. Niels Erik Danielsen må altså gerne vælge ’Når jeg ser et rødt flag smælde’.

”Vi fandt frem til, at det enkelte medlem af kommunalbestyrelsen frit kan vælge en sang. Og vi skal heller ikke have retningslinjer for sangvalg. Man bør dog tage hensyn til, at det er en sang kommunalbestyrelsen kan synge. Der var åbenbart sket en fejl, da undertegnede ikke kunne vælge "Når jeg ser et rødt flag smælde". Jeg skal vælge sang til maj, og mon ikke det bliver en sang der passer til den måned,” fortæller Niels Erik Danielsen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0