AnnonceLuk annonce
Det gode og værdige ældreliv

06-10-2016

100 medarbejdere fra IP Nord var inviteret til temadag om det gode og værdige ældreliv. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Velfærd handler om at skabe mulighed for, at alle borgere kan leve et godt liv, herunder et godt og værdigt ældreliv. I denne uge har 100 medarbejdere været samlet til temadag om den nye strategi om det gode og værdige ældreliv.

Kommunalbestyrelsen har fastsat rammerne for sundhedsområdet i en ny strategi 2016 til 2020, det betyder bl.a. ændringer i den måde medarbejderne på området arbejder på. Derfor var 100 sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter samt social og sundhedshjælpere fra Integreret Pleje Nord (IP Nord), inviteret til temadag i Kalundborghallen, for at blive klogere på den nye strategi om det gode og værdige ældreliv.

Samfundet forandrer sig, og det gør de ældre selvfølgelig også i forhold til tidligere, behovet for pleje og hjælp er ikke den sammen som tidligere, derfor er der udarbejdet er ny strategi for området. En strategi, hvor rigtigt mange aktører har været med ind over, bl.a. er borgerne blevet hørt på en række borgermøder, men også sundhedsudvalget, sundhedsstaben, ældresagen, ældrerådet og madservice har bidraget til den nye strategi, ligesom medarbejderne har giver faglige input i forskellige arbejdsgrupper.

”Det er en rigtig god strategi, den fauner bredt og den er udarbejdet med rigtigt mange aktører”, fortæller Karin Graff Gergelyffy, der er områdechef for IP Nord under Kalundborg Kommune.

Mange af de ældre borgere, i dag, har faktisk flere resourcer end tidligere, og de resourcer skal borgerne selv bidrage med, og kommunen understøtter med resten - men også frivillige aktører kan bidrage til et godt og værdigt ældreliv.

”Det med at anderkende i langt højere grad, at borgerne har flere resourcer, som vi kan bringe i spil i forhold til deres livssituation, og så tror jeg, at det bliver en større udfordring, end det har været tidligere, at inddrage andre aktører i samarbejdet. Her tænker jeg bl.a. på de frivillige, som de gerne vil berige medborgere med. Det at få en tredje part ind, som man skal samarbejde med, kan for nogle udfordre”, siger Karin Graff Gergelyffy. Her tænker hun bl.a. på cykelpiloterne fra foreningen ’Vind i håret’, som kommer og cykler en tur med de ældre borgere. Det er en stor succes, der giver rigtigt meget for de ældre, men som også inddrager medarbejderne med hensyn til planlægning af dagen.

Temadagen for medarbejderne bød, ud over en orientering om den nye strategi, også på gruppearbejde og foredrag.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0