AnnonceLuk annonce
Det flyder med tomme lattergaspatroner

21-04-2019

Lattergaspartoner efterladt på parkeringspladsen på Gisseløre/Kystvejen. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Unges brug af lattergas er et landsdækkende problem, som desværre også findes i Kalundborg. I weekenden er efterladt et stort antal tomme patroner på parkeringspladsen på Gisseløre med indkørsel fra Kystvejen.

De kan blive afhængige. De kan få nerveskader. De kan blive kvalt. Alligevel bruger flere og flere helt unge lattergas som et rusmiddel, også i Kalundborg, hvor der flere gange bl.a. er fundet tomme lattergaspatroner ved Røsnæshallen, på p-pladsen ved Ulshøjskolen, og senest i weekenden er der efterladt et stort antal tomme partoner på parkeringspladsen på Gisseløre med indkørsel fra Kystvejen.

”De ligger her hele året, ofte efter weekender, som regel mellem 10 og 30 stk.” fortæller en beboer på Kystvejen (navnet er red. bekendt), som jævnligt har ryddet op efter de unge, men efter denne weekend er antallet af patroner langt over 50.

Weekends episode er meldt til politiet som har lovet af komme forbi og kikke på det, ligesom der er blevet skrevet til Kalundborg Kommune.

Ud over af de unge mennesker lever livet farligt med indtagelse af lattergas, så har de åbenbart også svært ved at rydde op efter sig.

Gaspatronerne er beregnet til madlavning, hvor de bliver brugt til flødeskumssifoner, som bruges til blandt andet flødeskum og mousse.

Modsat lattergas til medicinsk brug er denne lattergas ikke tilsat ekstra ilt, så det hæmmer vejrtrækningen. Brugere af lattergas kan blive kvalt, fordi den rene gas fylder lungerne og ikke levner plads til ilt, som er nødvendigt for at trække vejret.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0