AnnonceLuk annonce
Buschauffører må tisse bag et træ

01-05-2019

Birgitte Gransøe Kalundborg, fortalte om forholdene som buschauffør. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Med overskriften Det er tid til at trykke stop! Berettede Birgitte Gransøe Kalundborg, om forholdene som buschauffør, på 1. maj mødet i Gryden på Møllebakken. Når chaufføren skal tisse, foregår det tit bag et træ.

Landets buschauffører arbejder under massivt tidstyrrani. Men nu står de sammen og siger nok er nok - Det er tid til at trykke stop!

Birgitte Gransøe Kalundborg, arbejder som buschauffør og kører hver dag rundt i kommunen under forhold som hun og hendes kollegaer er stærkt utilfredse med, problemet er landsdækkende, og derfor fik Birgitte Gransøe taletid til 1. maj mødet på Møllebakken, hvor hun redegjorde for problemerne til de fremmødte.

”Vi har brug for at samle os i en stor fælles stemme der siger stop. Stop for regnearksplanlægning, stop for tidstyrrani, stop for ulighed, vi skal have ændringer nu,” sagde Birgitte Gransøe, og fortsatte,

”Mange siger at der ikke er mere at kæmpe for 1. maj, jeg siger at de mennesker skal besøge den virkelige verden, vi har en masse at kæmpe for.”

Birgitte Gransøe fortalte bl.a. om køreplaner som hun mener er lavet af folk der sidder bag et skrivebord og som aldrig selv tager bussen.  

”Vi kommer næsten dagligt for sent rundt på ruten, jeg er stolt af mit arbejde, jeg elsker at køre bus og går op i den service jeg kan levere, men hvordan kan vi være friske når vi kører bus otte til ni timer uden pause, hvilket sker rundt om i hele landet dagligt,” sagde Birgitte Gransøe.

Buschaufføren fortalte også at hun ind i mellem møder ind og starter med at holde pause og spise sin mad, derefter kører hun bus til arbejdsdagen er slut uden andre pauser.

Flere byer har et tissetræ

”Der er noget der er skævt i Danmark og i busbranchen, og vi betaler prisen, vi betaler med vores helbred,” sagde Birgitte Gransøe, og fortsatte,

”Det er de færreste der ved på minuttal hvornår de skal på toilettet, men i følge vores vagtplan kommer toiletbesøget på et bestemt tidspunkt i følge vores vagtplan, ved i hvornår i skal lave stort eller småt og ramme et bestemt tidspunkt hver dag. Der er flere byer rundt om i landet hvor man har et tissetræ, og det synes politiet absolut ikke om og flere chauffører har fået bøder, kan i forestille jer at vi kører rundt med en spand så vi kan tisse hvor som helst, det er rent faktisk virkelighed for nogle af os buschauffører, og derfor siger vi stop – det er tid til at trykke stop."Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0