AnnonceLuk annonce
Det Maritime Værksted byder alle velkommen

27-06-2020

Den nyvalgte bestyrelse i Det Maritime Værksted. Privatfoto

Af Jens Nielsen

I det gamle pakhus i Kalundborg Havnepark holder Det Maritime Værksted til. I denne uge er der afholdt stiftende generalforsamling for dannelse af foreningen.

Kalundborg Kommune købte tilbage i efteråret 2017 det gamle pakhus som ligger op til havneparken i Kalundborg. Lejerne flytter lige så stille ud, for planen er at Kalundborg Kommune vil etablere en form for kulturhus i bygningen, men indtil der er penge til projektet, har en gruppe skibs interesserede kalundborggensere fået lov til at låne nogle af lokalerne til Det Maritime Værksted, et værksted hvor ideen er at restaurere gamle både og gamle motorer, og nu har interesserede altså stiftet en forening.

”Vi er meget glade for at det lykkedes at får foreningen op og stå for vi brænder for at arbejde for at skabe et maritimt miljø i havneparken og arbejde for at flest mulige borgere fra flere generationer får interesse, lyst og mulighed for aktivt at deltage i værkstedets arbejde gennem restaurering af gamle både, bådmotorer og andet gammelt håndværk. Samtidig vægter vi højt at skabe et åbent miljø, så alle føler sig velkomne og hvor det sociale vægtes højt. Alle er velkomne til at kigge ind hver torsdag fra 19.00-21.30. Har du lyst til at deltage møder du bare op,” fortæller formand Peter Andresen.

I lokalerne er der allerede gang i renovering af flere større joller og der står også en række gamle skibsmotorer som der skal kikkes på.

På legepladsen i havneparken indgår en halv båd, den anden halvdel af båden står i værkstedet iDet Maritime Værksted.

I lokalerne er der også blevet plads til et hyggehjørne, hvor der kan nydes en kop kaffe og der kan byttes historier fra gamle dage.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0