AnnonceLuk annonce
Der lukkes for varme og varmt vand i 48 timer

14-05-2019

De to projektledere ved Kalundborg Forsyning Kenneth Aagaard (th)og Anders Blønd har gennem flere måneder arbejdet med projekter for at forny gamle fjernvarmerør. Det gælder et nyt rør under jernbanen og en strækning på Slagelsevej. Arbejdet betyder lukning for varmen i 48 timer, og datoerne er den 20. til 22. maj. Foto: Susanne Uhreprahl

Kalundborg Forsyning må lukke for varmen fra den 20. til den 22. maj, fordi nye fjernvarmerør skal svejses sammen med ledningsnettet.

Det 40 år gamle fjernvarmerør under jernbanen nær Slagelsevej i Kalundborg, der forsyner byen fra Asnæsværket, bliver i øjeblikket udskiftet, og der er tale om et større projekt. Undersøgelser har nemlig afsløret, at rørene, som er en lille del af symbiosen, flere steder er så nedslidt og tæret, at der er risiko for eventuelle brud. Derfor har Kalundborg Forsyning besluttet at udskifte rørene. 

Lukning af varmt vand og varme i radiatoren

Projektet indebærer, at der bliver lukket for varmen i 48 timer, mens de nye rør svejses på plads på ledningsnettet. Der er lukket fra den 20. maj kl. 20.00 til den 22. maj kl. 20.00. Lukningen indebærer, at der ikke er varmt vand i hanerne og ingen varme i radiatorerne på den nordlige side af jernbanen. For at mindske generne er der mulighed for at tage et varmt bad den. 21. og 22. maj i Kalundborg Svømmehal i tidsrummet fra kl. 07-20.30.

De gamle rør bliver fyldt med beton, og får lov til at blive i jorden, for rørene kan ikke fjernes.

”Projektet er afstemt med Banedanmark, som er ejer og ansvarlig for vedligeholdelsen af banestrækningen, og parterne er enige om, at det vil være for risikabelt at fjerne de gamle rør. Man er simpelthen bange for jordskred, som kan forskubbe sveller og skinner, hvis man graver på stedet. Især på grund af den specielle og bløde jordbund, som har gjort projektet ekstra vanskelig”, siger projektleder Kenneth Aagaard, Kalundborg Forsyning.

I følge ham er jordbunden i området sammensat af dels gammel havbund, og sand og mose. Derfor har det også været nødvendigt at gennemføre flere prøveboringer, og man har været nede i 12-15 meters dybde for at være sikre på, at jordbunden er stabil til de nye stålrør.

De nye fjernvarmerør er 71 centimeter i diameter, og er blevet boret under jernbanen i 6,5 meter dybde. Kapaciteten på rørene er så stor, at fjernvarmenettet kan klare 12-1600 kubikmeter varmt vand i timen fra Asnæsværket på en kold vinterdag til de mange fjernvarmemodtagere, som bor nord for jernbanen. Det er 95 procent af alle fjernvarmetilslutningerne.

Projekt” fjernvarmerør under jernbanen” bliver koordineret med et andet renoveringsarbejde, som Kalundborg Forsyning netop er gået i gang med på Slagelsevej. Her udskiftes de gamle fjernvarmerør på strækningen mellem Elmegade og Stationsvej. Desuden skal der udskiftes og flyttes en ventilbrønd, som er placeret i rundkørslen ved Elmegade.

Koordineringen betyder bl.a. at privatkunder og butikker i Elmegade kun oplever én lukning i forbindelse med projekterne.

Alle de kunder der vil opleve fjernvarmelukningen bliver orienteret nærmere via Forsyningen sms-service, hvis de er tilmeldt ordningen. Man kan se mere og tilmelde sig sms-ordningen på forsyningens hjemmeside; www.kalfor.dk.

”Vi ønsker ikke at genere mere end højst nødvendigt. Der bliver nogle trafikale gener på Slagelsevej, hvor der især morgen og eftermiddag er tæt trafik. Derfor har vi også besluttet at arbejdet med at krydse vejen, så rørene i området kan kobles sammen, udføres om natten”, lyder det fra Anders Blønd, projektleder hos Kalundborg Forsyning og ansvarlig for renoveringsprojektet ved Slagelsevej.

Se også - Billedserie: En opgave noget ud over det sædvanligeFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0