AnnonceLuk annonce
Der lukkes for det varme vand i 48 timer

30-06-2020

Kalundborg Forsyning skal igen arbejde på den store hovedledning til fjernvarmen. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Forsyning lukker for varmen og det varme vand i 48 timer, mens der skal arbejdes på hovedledningen, og det kommer til at påvirke 95% af fjernvarmekunderne

Fra tirsdag d. 14. juli kl. 20 og til torsdag d. 16. juli kl. 20 vil der ikke være hverken varme eller varmt vand i rørene, oplyser Kalundborg Forsyning.

Forsyningen skal udføre en stor renovering på fjernvarmens hovedledning, som går fra Asnæsværket og frem til booster stationen på Slagelsevej, og som er godt 40 år gammel.

”Vi har samlet en række opgaver til bunke så vi kan lave det hele i en omgang, men det største projekt er på Asnæsvej ud for Unibio, hvor rørene, som går under vejen, skal udskiftes, og ellers så er der tale om udskiftning af et ventilsæt, vi skal udskifte flere aftapningsventiler og så har vi gennemgået ledningens 70 kondensatorer, og heraf skal tre udskiftes,” fortæller projektleder Kenneth Aagaard, Kalundborg Forsyning.

Det er ikke første gang at forsyningen arbejder på den store hovedledning, men i følge Kenneth Aagaard skulle det gerne blive sidste gang i flere år frem.

Projektlederen oplyser, at før der kan arbejdes på hovedledningen skal den tømmes for 800.000 liter vand. Det bliver gjort med såkaldte mammutsugere, som suger vandet ud af ledningen og kører det til rensningsanlægget på Dokhavnsvej.

Ved tidligere nedlukninger har borgerne haft mulighed for at bade i Kalundborghallen, men på grund af corona situationen kan den mulighed desværre ikke tilbydes denne gang.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0