AnnonceLuk annonce
Der er varmt på toppen

23-04-2020

Multidroner.dk på opgave på Equinor raffinaderiet i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det lokale firma Multidroner.dk har netop afsluttet en inspektionsopgave på Equinor Raffinaderiet i Kalundborg, en opgave i 120 meter højde, og hvor der ellers er ’koldt på toppen’, så er det ganske anderledes her.

Hver 6. år lukker Equinor Raffinaderiet i Kalundborg anlægget ned for inspektion, reparation og eftersyn. Næste gang er i efteråret 2022, men allerede nu er forberedelserne i gang.

Onsdag blev det 120 meter høje flaretårn, også kendt som den ’evige flamme’, undersøgt. En opgave der normalt kun kan lade sig gøre når hele procesanlægget på raffinaderiet er lukket ned, men her blev det gjort mens alt var i drift.

Opgaven stod det lokale dronefirma, Multidroner.dk, for, en opgave som kræver helt specielt udstyr og erfaring.

”Det er en helt ny drone til omkring 200.000 kr. vi har købt til formålet, den kan bære tre kameraer samtidig, og så har vi fået specialfremstillet en temperaturføler, så vi kan følge temperaturen når vi flyver helt tæt på toppen, hvor der er ild i flaren,” fortæller Peter Bjørn Nielsen, indehaver af Multidroner.dk.

”Det er helt umuligt at komme op i toppen af flaren under normal drift, pga. varmen fra flaren.Toppen af flaren kan kun inspiceres, når procesanlægget er lukket ned, så flyningen med dronen vil allerede nu give os et godt billede af, hvad der skal udføres af opgaver i forbindelse med den store nedlukning i 2022, så opgaverne kan planlægges i forvejen. Det sparer os for mange penge” fortæller Jørgen Krogager, leder af driften på Equinor Raffinaderiet i Kalundborg.

Multidroner.dk har tidligere lavet andre inspektionsopgaver på raffinaderiet, bl.a. har Peter Bjørn Nielsen fløjet med en af sine droner inde i en af de store råolietanke, og han er glad for at Equinor Raffinaderiet bruger lokale leverandører.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0