AnnonceLuk annonce
Genåbning med travlhed

01-03-2021

Hos Skoringen i Kalundborg har der været travlt på første åbningsdag efter nedlukningen, men ikke mere end, at alle retningslinjer let kan overholdes. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mandag den 1. marts har mange glædet sig til, siden regeringens sidste pressemøde, hvor det blev meddelt, at der nu åbnes lidt mere op for hverdagen. Dagen markerer nemlig, at det nu igen – langsomt – begynder at ligne en normal hverdag, da mange butikker rundt om i det ganske land endnu engang åbner op efter nedlukning grundet COVID-19. Første åbningsdag forløb stille og rolig, trods travlhed, uden problemer mht. at overholde retningslinjer.

Det er ganske vist ikke alle forretninger, der må have lov at åbne op, men en pæn del af forretningerne gågaden i Kalundborg er nu igen åbne for kunder. Restriktioner og retningslinjer gør sig stadig gældende således, at man skal bære mundbind inde i forretningerne ligesom, at der er et maksimum på antal kunder i de forskellige forretninger, alt efter forretningens størrelse. Men glæden over igen at kunne åbne op er stor både hos forretningsindehavere, personale og kunderne, og det foregik i et roligt tempo, hvor der var plads til alle samtidig med, at der blev holdt øje med, hvorvidt der var for mange i en given forretning.

I Kordilgade i Kalundborg, hvor de fleste forretninger ligger, foregik det stille og roligt. Nogle skulle bytte julegaver, mens andre bare nød igen at kunne gå i forretningerne. Hos Skoringen havde de dog travlt, men ikke mere end, at der var fin plads til kunderne – helt efter retningslinjerne, og ejer af skoforretningen, Anne og Michael Jørgensen, nød hvert et minut.

”Det er så dejligt igen at være tilbage, og jeg kan slet ikke huske, hvornår kunderne sidst har stået i kø udenfor for at komme ind, da vi åbnede. Der har været mange kunder, men heldigvis løbende over hele dagen. Så selv om, at vi har haft rygende travlt, har det foregået, så alle restriktioner kunne overholdes uden problemer. Mange har sagt, at de har savnet os, og det er bestemt gensidigt. Det er helt, så jeg får kuldegysninger,” fortæller Anne Jørgensen, og fortsætter: ”Vi havde troet, at der ville være mange, der byttede julegaver, men vi har faktisk kun haft tre. Ellers har det været folk, der kom for at købe nye sko, og det er jo dejligt.”

Hos de større butikker som fx Bahne og Matas, der også ligger i Kordilgade, var der også en hel del kunder, men heller ikke her var der problemer med at overholde retningslinjerne.

Gågaden i Kalundborg blev altså mandag den 1. marts pludselig levende igen til trods for, at der fortsat er lukket i bl.a. frisører og hos skønhedsklinikker. Borgerne nød at kunne gå i en gågade, hvor der igen var liv, men flere gav samtidig også udtryk for, at de håbede, at der meget snart ville komme yderligere tiltag, så flere ting kunne åbne.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0