AnnonceLuk annonce
Der er gang i husbyggeriet

15-11-2018

Der er godt gang i husbyggeriet i Kalundborg Kommune, her på Klosterdammen i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Efter at have ligget noget stille for nogle år tilbage, er der nu kommet godt gang i husbyggeriet i Kalundborg Kommune igen.

Der bliver bygget mange steder i Kalundborg Kommune lige nu, og det er både kommunale og private projekter, der er tale om. Der bliver bygget almene boliger, nye huse og botilbud. Der bliver bl.a. bygget i Kalundborg, Høng, Rørby, Havnsø og i Ubby pt.

”Hvis man går tilbage til 2014, var der ikke meget byggeri på det tidspunkt. Det var mange huse til salg og forholdsvis lidt nybyggeri. I dag har vi  stadig arealer, det løber vi ikke lige tør for, da vi jo sørger for at købe hele tiden, mulighederne er mange. Vi kan se, at i løbet af de sidste par år, er der sket en positiv udvikling på byggearealer, både kommunale og private,”siger Teknik- og Udviklingsdirektør, Michel vand der Linden.

Han fortæller endvidere, at kommunen har betydelige flere henvendelser i dag end for et par år tilbage. 

”Vi sælger flere grunde. Flere vil gerne bygge og/eller bo i Kalundborg. Her er arbejdspladser, men også omgivelserne passer mange. Derudover er der jo det økonomiske aspekt, da man har et økonomisk større råderum ved at vælge en bolig i Kalundborg fremfor fx i Holbæk, Roskilde eller København,” siger Michel van der Linden, og fortsætter:

”Kommunen vil gerne sælge grunde, og vi skal ikke tjene en masse penge på det, vi vil bare gerne have, at folk flytter hertil.”

Klaus Koksby Hansen, der er filialdirektør i Sparekassen Sjælland og Fyns Kalundborg afdeling, er heller ikke i tvivl om, at der er sket noget på boligmarkedet til den positive side.

”Jeg har faktisk længe været bekymret for lige præcis nybyggeriet i Kalundborg, men vi kan nu se, at der sker noget på den positive side, og det  er jo skønt. Problemet har været, at det har været svært at lave et byggeprojekt, der ikke har været for dyrt i forhold til det brugte marked, og så er det jo klart, at folk trækker sig. Det har irriteret os, når man ser på fx Slagelse og Holbæk, men nu er vi i gang. Der er også kommet flere forespørgsler, så jeg har en stille forhåbning om, at vi er i gang med at få slået hul på det marked. Vi er i hvert fald et nyt sted for første gang længe. Så håber jeg også bare, at folk får øjnene op for, at det kan give noget mere råderum at bygge et sted som i Kalundborg,” siger Klaus Koksby Hansen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0