AnnonceLuk annonce
Der bliver friskole på Røsnæs

14-10-2016

Røsnæs Skole, der står til at lukke i skoleåret 17/18 eller 18/19.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Torsdag aften havde en gruppe initiativtagere indkaldt til møde på Røsnæs Skole vedrørende opstart af en friskole på Røsnæs. På mødet blev det besluttet at starte Friskolen på Røsnæs fra sommeren 2018.

Det kommer i kølvandet på, at Børne & Familieudvalget har indstillet til, at Kommunalbestyrelsen skal sende beslutningen om lukningen af Røsnæs Skole i høring, hvilket vil ske på det kommende kommunalbestyrelsesmøde slut den måned.

”Men det gode er, at Børne & Familieudvalget har åbnet mulighed for et år mere til Røsnæs Skole. Dvs. enten at lukke til skoleåret 17/18 eller 18/19. Så må vi se, hvad kommunalbestyrelen sender i høring. Men vi må forholde os til, at skolen lukker, og hvordan vi så bedst kommer videre,” siger Karin Anholm, på vegne af styregruppen.

Ydermere fortæller Karin Anholm også, at Børne & Familieudvalget har besluttet, at fjerne to ud af tre valgmuligheder, således, at der vil være udvidet frit skolevalg til børnene på Røsnæs Skole, når den lukker.

”Det er vi meget glade for, da det giver noget ro for alle i det kommende skoleår,” siger hun.

Lukningen af Røsnæs Skole er kommet på tale på baggrund af nedgang i børnetallet på skolen. Karin Anholm er dog slet ikke i tvivl om, at en friskole er en god ide som alternativ på Røsnæs.

”Røsnæs Skole har som en af de eneste skoler i Kalundborg Kommune en rigtig stærk profil med udeskolen og det grønne flag. Derudover er der et højt fagligt niveau, rummelighed og trivsel i fokus. Den profil vil Friskolen på Røsnæs i videst muligt omfang videreføre. Styregruppen for Friskolen på Røsnæs arbejder i øjeblikket med at definere et værdigrundlag, ligesom der snarest muligt vil blive oprettet en hjemmeside og en Facebook profil. Vi er enige om at Friskolen på Røsnæs skal være en skole, hvor tryghed, mangfoldighed, læring og glade børn er på dagsordenen,” siger hun.

Friskolen på Røsnæs på erhvervsmesse

Friskolen på Røsnæs vil være at finde på Erhvervsmessen, hvor man kan komme og få en snak med medlemmer af styregruppen. På standen vil der endvidere være medlemmer af Røsnæs Udvikling og Beboerforening, som kan fortælle om projekt Røsnæs rundt samt deres arbejde og planer for området. For interesserede forældre vil der være mulighed for at blive skrevet op og sikre sig løbende informationer om Friskolen på Røsnæs.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0