AnnonceLuk annonce
Den ultimative fallit.

27-02-2018

Læserbrev:

Den ultimative fallit !

Center for misbrug og Socialpsykiatri skal spare millioner af kroner og afskedige en række medarbejdere. Spørgsmålet er om det medarbejdernes, brugernes eller forvaltningens ansvar?

Skal man forstå Kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen så har centeret i flere år anvendt langt flere midler end nødvendigt, og kan derfor, uden problemer, fjerne 19 ud af ialt 100 stillinger. Kommunaldirektøren mener at centeret kan leve op til de kommunale kvalitetsstandarder med knapt 20% færre medarbejdere. 

Skal man følge hans logik, så har centerets medarbejdere frådset midler væk på en indsats som kommunen ikke skal levere til borgerne. Er der nogen der køber den logik? Næppe. Udtalelsen viser en udtalt mangel på respekt for de medarbejdere der hver eneste dag knokler for at hjælpe de mest udsatte borgere i Kalundborg Kommune, og hvoraf nogen nu mister deres job.

Frem for at straffe brugerne, de pårørende og medarbejderne med voldsomme besparelser, burde Kommunaldirektøren og forvaltningen påtage sig ansvaret for den manglende økonomi og medvirke til at sikre korrekte budgetter for centeret, så de nødvendige midler kan tilføres. 

Enhver ansvarlig kommunal chef, og politiker, ved at man ikke kan budgetterer langsigtet på så følsomme områder. Budgetterne er nødt til at være fleksible og kunne tilpasses efter det antal borgere der får behov for hjælp. Ikke omvendt ! 

Borgere med behov for en indsats omkring misbrug eller psykiatri, skal naturligvis alle tilbydes den rette indsats, og ikke en nødindsats der er tilpasset efter fastlåste budgetter. Alt andet vil være en katastrofe for de borgere der er afhængige af den kommunale indsats, og ikke mindst deres pårørende.

Jesper Hjelm Kristensen

Enhedslisten KalundborgFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0