AnnonceLuk annonce
Den kommunale velfærd er hårdt ramt

30-01-2019

Bente Sorgenfrey, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation (tidligere LO og FTF).

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I går afholdte Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, LO og FTF i 3F Kalundborgs lokaler en samarbejds- og forslagskonference med mere end 40 deltagere. 

På samarbejds- og forslagskonference kom der mange forslag til forbedringer kommunalt såvel som nationalt. Forslagene kom fra temadebatterne om børn og familie, miljø, sociale forhold samt arbejdsmarked og overenskomster. 

Bente Sorgenfrey, der er næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation (tidligere LO og FTF), indledte konferencen. Hun talte om problemerne med nedslidningen på landets arbejdspladser, både den fysiske og den psykiske. Hun fremhævede, at regeringens politik har ramt den kommunale velfærd hårdt. Det faktum, at vi bliver flere ældre, presser os også. 

”Vi har stadigvæk ulighed i sundhed. Vi skal have budgetter i kommunerne, der dækker flere år. Truslerne om sanktioner gør også, at kommunerne underbudgetterer. Der er reelt 23 mia. kr., som kommunerne samlet set ikke har turdet bruge,” sagde hun i sit indlæg.

Forslagene var mange  

Forslagene fra temamøderne var mangeartede. Alt lige fra at finde vej ud i naturen til kampagne for bedre arbejdsmiljø, mentorer til unge arbejdsløse og flere samlingssteder for de unge. Forslagene skal nu samles til et fælles referat til brug for organisationerne og partiernes arbejde. 

Ifølge LO formand Kalundborg, Poul Erik Christensen, var arrangørerne mere end tilfredse med konferencen. ”Jeg tror, det er et arrangement, som vi godt kan gentage,” sluttede Poul Erik Christensen af med at sige.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0