AnnonceLuk annonce
Den danske sommer har været møllevejr

16-08-2016

Ulstrup Mølle på Røsnæs har været godt besøgt hele sommeren. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Møllen på Røsnæs har fået stor opmærksomhed denne sommer. Dobbelt så mange gæster har i sommermånederne besøgt Ulstrup Mølle på Røsnæs.

Med åbningstider hver søndag siden maj, rundede møllen i søndags besøgende nr. 540. Derudover har der været åbent hver tirsdag, hvor møllersvendene arbejder på møllen, og der indimellem er besøg af bl.a. skoleklasser og andre større grupper.

I år har der været 150 elever på besøg i møllen og der er stadig 50, der har bestilt tid. De mange besøgende har betydet ekstra travlhed for møllersvendene, som udover at servicere de mange gæster, arbejder på renovering og vedligeholdelse af møllen ude såvel som inde, men møllersvendene er glade for den store interesse for den gamle mølle.

”Indtil videre ser det ud som om at vi her i møllen får i hvert fald 50 pct. flere gæster end sidste år, og det er ret flot. Det skyldes bl.a., tror jeg, at vi er blevet bedre til at markedsføre Ulstrup Mølle. Derudover er der rigtig stor interesse for møllen, når vingerne drejer rundt, hvilket vi forsøger at få den til, så snart den kan. Endelig er der også mange turister ude ved fyret, og de får også øje på os,” siger Søren Nøhr, der er en af de aktive møllersvende ved Ulstrup Mølle.

Møllen er nu lukket efter en flot sommersæson og åbner igen i efterårsferien.

Fakta:

Ulstrup Mølle er fra 1894. 

Møllen som er fritstående, er opført som gårdmølle for, den nærliggende gård, 'Møllegården'. Den skulle primært male og levere korn til denne og til Ulstrup Bageri, der havde samme ejer. Der har derfor aldrig været bygget magasinbygning til møllen, da kornet blev opbevaret på gården. 

Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0