AnnonceLuk annonce
Demokrati og valgflæsk

01-02-2017

Seks ungdomspolitiske partier var til paneldebat på Gørlev Skole i dag i forbindelse med skolevalg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Folketinget har arrangeret skolevalg for alle overbygningselever i Danmark. De enkelte skoler skal selv tilmelde sig, hvilket bl.a.Gørlev Skole har gjort. I den forbindelse havde skolen tidligere i dag besøg af seks unge mennesker fra forskellige ungdomspolitiske partier. Selve valghandlingen finder sted, i morgen torsdag den 2. februar.

Gørlev Skole er tilmeldt skolevalget 2017. Alle skolens overbygningselever og skolens X3-klasse (inklusionscenterets udskolingsklasse) deltog i dag, da seks unge fra forskellige ungdomspolitiske partier var på besøg til paneldebat.

På Gørlev Skole er der blevet arbejdet med demokrati, mærkesager, retorik, argumentation, kampagner, partiers valgprogrammer og meget mere over de seneste uger.

Tanja Riisom, der er lærer på Gørlev Skole, og som står bag hele arrangementet er ikke i tvivl om, at det er godt for eleverne at få indsigt i politik på den måde.

”Eleverne har generelt været meget engagerede og deltagende, og har virkelig taget et medansvar. Det har været dejligt at se,” siger hun.

”Det har været rigtig spændende og meget anderledes, men det er jo samtidig noget, der er aktuelt, og som vi også diskuterer i klassen,” siger Gry Johansen, der går i 9.kl. Hun bliver suppleret af Christian Settergren-Rude, der også går i 9.kl. ”Jeg har lært rigtig meget i de her uger, netop også om de ungdomspolitiske partier.”

Seks overordnede emner

Svend Erik Autzen, der sidder i kommunalbestyrelsen (V) fungerede som ordstyrer ved paneldebatten i dag, hvor de seks unge i panelet var igennem seks forskellige emner. De seks emner var:

  • Kortere skoledage
  • Gør aktiv dødshjælp lovlig
  • De rige skal betale mere i skat
  • Sexmobning på skoleskemaet
  • Hårdere straffe for vold og overfald
  • Gratis psykologhjælp for unge under 25 år.

De unge svarede fint for sig, og eleverne på Gørlev Skole lyttede interesserede. Også Anna Hansen fra X kl. følte, at hun havdefået noget ud af det, om end det var et svært emne.

”Det har været svært, men jeg har lært meget, og jeg har nok også ændret syn på nogle ting,” fortæller hun.

Når der bliver stemt i morgen, vil det foregå fuldstændigt, som når myndige går til valghandling. Kl 13:30 lukker valgstedet. Kl. 18:00-21:00 er skolen vært ved en stor valgaften. Her serveres valgflæsk, og valgaftens-transmissionen fra DR3 ses direkte i skolens sal. Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0