AnnonceLuk annonce
Debat om lokalsamfund og frivillighed

14-03-2017

Venstre på Røsnæs var samlet til generalforsamling i sidste uge, hvor bl.a. lokalsamfund og frivllighed var på dagsordenen. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Kommune er i høj grad præget af en stor lyst til frivillighed, hvad angår foreninger i lokalområdet. Der er nemlig mange frivillige foreninger. Foreninger, der alle har det til fælles, at de brænder for noget.

Det kan være sport, natur, kultur eller noget helt andet. Men fælles for dem alle er, at de mange frivillige i foreningerne brænder for at gøre en forskel i lokaleområdet. Og netop det at gøre en forskel i lokalområdet var på dagsordenen, da Venstre på Røsnæs var samlet til generalforsamling i sidste uge.

Med et fyldt klubhus, termokander med kaffe til randen og lagkage, der markerede formand Olav Madsens fødselsdag, var rammerne sat for mere end tre timers entusiastisk debat om lokale, kommunale og nationale forhold. Der var mange idéer til løsninger, men også et fokus på alt det, Kalundborg Kommune kan være stolte af.

Folketingsmedlem Jacob Jensen gæstede generalforsamlingen og han gav de fremmødte et aktuelt indblik i situationen på Borgen, hvor relationel omskiftelighed var nøgleordet. Byrådskandidat Malene Grandjean kom i sit indlæg bl.a. ind på de kommunale uddannelsesudfordringer, og behovet for at vende en negativ lokal selvforståelse. Senere kom borgmester Martin Dam forbi og holdte et indlæg om de mere lokale forhold.    

De gode fortællinger blev et tilbagevendende tema. I de sidste år har der været et udpræget og tiltrængt fokus på rekruttering til Kalundborg, for at virksomhederne i kommunen kan få den kvalificerede arbejdskraft, de har brug for. En rekrutteringsalliance som både virksomheder og kommune allerede har haft stor glæde af.

”Når der på den måde arbejdes strategisk med rekruttering, benytter man sig af dedikerede lokale ambassadører. Men hvorfor har vi ikke 40.000 – 45.000 ja eller knapt 49.000 ambassadører for vores kommune? Hvad er det, der gør, at en række borgerere ikke er opmærksomme på de gode fortællinger, vores unikke natur og beundringsværdige præstationer i diverse undersøgelser, som forskellige aktører fra kommunen leverer? En opmærksomhed på dette dilemma kan muligvis bringe os frem til løsninger på det, der hæmmer en række borgere i at være ambassadører for egen kommune,” siger Malene Grandjean, der stiller op for Venstre til næste kommunevalg.

Kalundborg kommune som en uddannelseskommune i front blev også diskuteret. De høje forventninger til den kommende diplomingeniøruddannelse blev afløst af en debat om skolelukning, skolestruktur og kvalitetsmål for folkeskolen. Trods uenigheder var der udbredt opbakning til, at man skal arbejde på et fokus på læringsløft frem for et fokus på slutkarakterer, da det netop er den personlige læring og udvikling, der gør en forskel for den enkelte elev.

”Ud over glæden over et brændende lokalt engagement, bidrager debatten rundt omkring i lokalsamfundet til at skabe et tilhørsforhold, og til at kvalificere den udvikling, som skal kendetegne den fremtidige Kalundborg Kommune, og måske bidrager debatten endvidere til, at der skabes endnu flere lokale ambassadører,” siger Malene Grandjean.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0