AnnonceLuk annonce
De vigtige virtuelle frikvarterer

27-03-2020

Der er mange ting, der på forskellige måder binder vores hverdag sammen og giver den mening. Som medarbejder er de uforpligtende snakke ved kaffemaskinen yderst vigtige. Her løses stort som småt, og mest af alt sikrer man den gode relation til de mennesker, som man tilbringer en stor del af ens vågne tid sammen med. ”Frikvartererne er for vores elever et af de vigtige elementer, der skaber sammenhæng i hverdagen. Det er her, hvor der på samme måde som blandt medarbejderne, skabes og plejes relationer til de andre elever såvel som til alle os ansatte,” forklarer rektor på Allikelund Karen Marie Christensen.  

I gamle dage handlede frikvartererne om ikke at være samme med de voksne. Med andre ord handlede de kort og godt om at undgå lærerne. Sådan er det ikke i dag. SPS-koordinator på Allikelund Gymnasium, Helle Kanding Fluegel fortæller, at de unge på Allikelund Gymnasium er glade for, at medarbejderne lige har tid til en kvik bemærkning i frikvartererne eller giver sig tid til at snakke med eleverne om løst og fast. ”Men i vores nye, virtuelle hverdag er situationen jo en helt anden. Vi har derfor snakket med nogle af eleverne om, hvad de laver i deres virtuelle frikvarterer,” beskriver Helle Kanding Fluegel.

Helle beskriver, at de elever, som sidder og arbejder sammen hjemme hos hinanden, fortæller, at de er rigtig gode til at minde hinanden om, at de også skal huske at holde pauser. De hygger sig sammen, spiser frokost og måske lidt kage, går en lille tur med hunden i det gode vejr eller sidder lidt på terrassen. Nogle har også børn, der er sent hjem fra skole eller daginstitution, og andre har mindre søskende, som de også skal tage sig af. De andre børn i hjemmet bidrager til, at der er flere at hygge med, når der er pauser.

Andre arbejder sammen virtuelt og holder også virtuelle pauser, hvor de snakker eller skriver sammen. De er gode til at hele tiden at holde øje med, at alle har det godt og passer godt på hinanden. Dog glemmer de nogle gange, at det ikke skal handle om skole og lektier i pauserne, og så minder de lige hinanden om det. 

Der er også elever, som sidder hjemme og arbejder alene. For dem kan det være svært at huske at holde pauser. ”Mange fortæller mig, at de helt glemmer pauserne og bare arbejder derudad” forklarer Helle.

Men pauserne er vigtige, også selvom man arbejder alene. Derfor er rektor Karen Marie Christensens gode råd, at elever så vidt det er muligt skal følge deres normale skema og arbejde, når der står undervisning på skemaet og holde pause, når der står pause på skemaet. ”Helt konkret kan man f.eks. sætte en alarm for hver lektion, så man husker at holder pause efter hver lektion – det er et lille fif jeg selv har taget til mig fra vores dygtige mentor Helle,” fortæller Karen Marie.

Hun påpeger desuden, at det både for eleverne og for alle de ansatte også er vigtigt at komme væk fra skærmen i pausen, at få luft og at skifte fokus. ”Når alt arbejde foregår bag skærmen bliver det ekstra vigtigt, at vi holder skærmpauser,” konkludere Karen Marie og tilføjer desuden, at hun glæder sig meget til igen at kunne se alle elever og medarbejder på Allikelund Gymnasium.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0