AnnonceLuk annonce
De unge i Kalundborg er blå

03-02-2017

Her billede fra valghandlingen i Gørlevhallen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Landets ældste skoleelever har stemt til Skolevalg 2017, og resultatet er ikke meget anderledes end ved det seneste skolevalg i 2015. I Kalundborg Kommune er resultatet helt identisk med landsresultatet.

Over tre uger har 60.000 elevers undervisning været omformet til en regulær valgkamp, mens det såkaldte skolevalg har stået på.

8.-10.-klasseelever rundt om i landets skoler har skullet sætte sig grundigt ind i partiernes politik og vurdere, hvem der bedst repræsenterer deres holdninger.

Torsdag fik forløbet med mærkesager, valgkampagner, debatter og valgvideoer så endelig en afslutning, da eleverne fra de i alt 670 skoler skulle til stemmeurnerne.

Valgresultatet på landsplan taler sit eget tydelige sprog; de unge er overvejende på statsminister Lars Løkke Rasmussens hold.

Resultatet er det samme i Kalundborg Kommune, her er der 55,9% af stemmerne til blå blok, mens rød blok får tilslutning fra 44,1% af de unge vælgere, hvilket ligger helt tæt på landsresultatet.

Valgfest

Hele undervisningsforløbet, eller valgkampen, blev afsluttet torsdag aften på de enkelte skoler med en stor valgfest, mens resultaterne blev studeret på DR3, som sendte live fra begivenheden.

Alle resultaterne fra de enkelte skoler i landets kommuner kan ses på hjemmesiden skolevalg.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0