AnnonceLuk annonce
De står der for din og min skyld

25-01-2019

Foto: Rådet for Sikker Trafik.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Skolepatruljerne er i hver en by, således også mange steder i Kalundborg Kommune, men også her har skoleelever, der står skolepatrulje, oplevet at blive chikaneret af bilister.      

Ny kampagne opfordrer forældre og trafikanter til at støtte op om skolepatruljernes arbejde. Sidste år viste en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, at hver tredje skolepatruljeelev har haft ubehagelige oplevelser med trafikanterne. 

Skolepatruljerne sørger for, at Danmarks børn kommer sikkert over vejen. Det har de gjort i 70 år uanset, hvordan vejret er. Sommer, vinter, sne, regn, kulde, blæst eller bagende sol. De står der for at hjælpe. 

Især i januar og februar kan vejret være noget af en udfordring for skolepatruljen, og det er en god anledning til at bakke op om dem, og vise dem, at vi alle sætter stor pris på deres indsats. Det mener Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne. Februar plejer at være den koldeste måned på året, og derfor har Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring valgt uge 5 til kampagnen "Den Sureste Uge" som startskud til en ny indsats, der over tre år skal få flere til at vise skolepatruljerne den anerkendelse, som de fortjener. 

Kakao, kage og smil til skolepatruljer

Kampagnen begynder mandag den 28. januar, og i løbet af ugen opfordres trafikanterne til at give skolepatruljerne et stort smil og vise dem mere respekt. Sidste år viste en undersøgelse, at hver tredje skolepatruljeelev har oplevet ubehagelige episoder med trafikanterne. Det kan fx være utålmodige bilister, der dytter eller råber ad eleverne. Flere kommuner, politikredse og skoler i hele landet bakker op om kampagnen, og vil møde op på skolevejene for at hylde skolepatruljerne.

”Rundt om i landet har politi og kommuner planer om at møde op med fx flødeboller, varm kakao eller kage og friskbagte boller for at forkæle skolepatruljerne og vise, at vi alle sætter meget stor pris på deres indsats på skolevejene. Med kampagnen opfordrer vi også forældre og trafikanterne til at give skolepatruljerne et smil eller et par rosende ord med på vejen, da de i høj grad fortjener det,” siger Jakob Skov Øllgård, konsulent, Rådet for Sikker Trafik.

Fakta om skolepatruljerne:

  • Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.
  • I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
  • Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
  • En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
  • Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0