AnnonceLuk annonce
De kunne have slået mine børn ihjel

01-06-2018

Sabine Emilie Nielsen, Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Sabine Emilie Nielsen, Kalundborg, er stadig rystet efter den eksplosion som skete i kiosken City Market fredag aften i sidste uge. To mand er varetægtsfængslet i sagen.

24-årig Sabine Emilie Nielsen stod sent fredag aften i sidste uge sammen med sit ene barn og sin mor og snakkede i sin stue, der ligger i lejligheden lige over City Market på Slagelsevej i Kalundborg, mens hendes to måneder gamle datter lå i den anden stue og sov.

”Det giver et ordentligt drøn, og gulvet røster. Min første tanke var, at der var kørt nogen ind i huset, og idet jeg åbner døren ind til stuen, råber min mor, at det brænder, og at vi skal se at komme ud. Jeg løber tilbage til den anden stue for at hente min datter, og der står der allerede en røgsky op gennem gulvet. Vi nåede at fange en dyne til hvert af børnene, og det var, hvad vi fik med ud,” fortæller Sabine Emilie Nielsen om den fredag aften.

Det er en oplevelse, som hun stadig har det rigtigt svært med, og hun er i ugens løb brudt grædende sammen flere gange, og har svært ved at sove om natten. I forbindelse med branden fik Sabine Emilie Nielsen og hendes mor advaret de andre beboere i opgangen, så alle kom uskadte ud.

Branden i kiosken på Slagelsevej blev hurtigt slukket, men politiets teknikere har efterfølgende konstateret, at branden er påsat, og derfor er to mænd varetægtsfængslet frem til den 19. juni.

”Tanken kører bare rundt i mit hoved, de kunne jo have slået mine børn ihjel. Jeg har intet til overs for så sindssyge mennesker,” siger Sabine Emilie Nielsen.

Vidste, at der boede en familie oven over forretningen

Ifølge Sabine Emilie Nielsen var både ejer og ansat i kiosken klar over, at der boede en familie med to voksne og to små børn på to mdr. og 16 mdr. i lejligheden ovenover kiosken, og Sabine undrer sig da også over den mand, der var til stede i kiosken, da branden brød ud.

”Da jeg læste, at politiet mener at branden er påsat, der må jeg indrømme, at min første tanke var hans opførsel, for han kom løbende ud af forretningen, stillede sig på græsset og tændte en cigaret, mens han stod og kikkede op på huset, helt roligt,” fortæller Sabine Emilie Nielsen.

Genhuset

Sabine Emilie Nielsen, hendes mand og to børn kan ikke bo i lejligheden i længere tid. Politiet har inddraget nøglen fra skadeservicefirmaet, som skulle gøre lejligheden ren, og derfor er familien nu genhuset et andet sted, men det har på ingen måde været en sjov oplevelse.

”Vi ringede med det samme til vores forsikringsselskab, hvor vi har vores indboforsikring og fortalte dem situationen, men det kunne de ikke tage stilling til i weekenden, og først da Lene Holmquist kontaktede dem, kom der skred i sagen,” fortæller Sabine, der har stor ros til Lene Holmquist fra Holmquist Administration og Bogføring i Kalundborg, som har hjulpet familien med at finde et nyt sted at bo, en opgave som forsikringsselskabet ellers skulle stå for.

Holmquist Administration og Bogføring er administrator på ejendommen, og oplyser, at et skadeservicefirma skal undersøge om ejendommens bærende dele har taget skade efter eksplosionen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0