AnnonceLuk annonce
De første EUX-studenter fra procesoperatør- uddannelsen

28-06-2021

Fredag 25. juni var en ganske særlig dag på Processkolen i Kalundborg, hvor skolens første hold EUX-procesoperatører blev helt færdige med deres uddannelse og dermed fik studenterhuer på foran deres nærmeste på skolen, hvor de har gået de sidste ca. 5 år.

Dengang blev det nemlig for første gang muligt at tage en gymnasial uddannelse på Processkolen, hvor uddannelseschef Leif Dam Pedersen efter meget arbejde endelig kunne se det første hold EUX-elever starte på skolen.

”På Processkolen har vi i mange år udbudt AMU og erhvervsuddannelser, og nu er vi også en erhvervsskole, der sender stærke EUX-studenter videre ud i livet – hvad end de unge mennesker skal ud at arbejde eller læse videre. Dette hold er de første EUX-procesoperatører, og det er vi stolte over,” siger Leif på den festlige dag.

Får to uddannelser i én

EUX er en såkaldt 2-i-1-uddannelse, hvor eleverne både har gymnasiefag og tager en erhvervsuddannelse, og derfor har procesoperatør-holdet også været ude i praktik i deres virksomheder undervejs.

Det har krævet hårdt arbejde og dedikation af eleverne at klare uddannelsen, og tilfredsheden over at være færdige sås da også tydeligt i de mange glade ansigter på Processkolen denne fredag formiddag i slutningen af juni – mens de grå studenterhuer med det bordeux-røde bånd skinnede om kap med solen.

Glæde hele vejen rundt

Også uddannelsesleder på Processkolen Jannik Holbech Rasmussen havde fulgt med fra sidelinjen i løbet af dagen og undervejs i elevernes uddannelse:

”Eleverne har knoklet og fortjener virkelig at stå her i dag. Man kommer ikke sovende til en EUX-studentereksamen, og eleverne har leveret en stærk indsats både her på skolen og i deres virksomheder, slår han fast med et smil.”

Også i det lokalpolitiske landskab vækker dagens store nyhed på Processkolen glæde.

”Det er fantastisk med endnu en institution, som uddanner erhvervsstudenter, der taler godt sammen med vores erhvervsliv. Her er der jo en tæt forbindelse mellem EUX-procesoperatør og hele vores biotekindustri,” lyder det fra borgmester Martin Damm.

Næste hold står klar

På Processkolen var humøret naturligvis i top hos de nyklækkede EUX-studenter, som ikke kunne vente med at fejre bedriften både i løbet af dagen og i de kommende uger.

Der er hvert år opstart for nye hold EUX-elever på Processkolen til august, og det ser uddannelseschef Leif Dam Pedersen allerede nu frem til.

”Det er en fornøjelse at fejre de nyudklækkede EUX-studenter i dag, og vi glæder vi os meget til august, hvor både EUX- og EUD-elever igen starter på vores efterhånden mange uddannelser.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0