AnnonceLuk annonce
De ældste elever tidligst tilbage midt i marts

24-02-2021

Af Jens Nielsen

Regeringen vil se, hvordan smitten udvikler sig efter de første genåbninger, inden der bliver åbnet yderligere for afgangselever, det var den besked der blev meldt ud på regeringens pressemøde onsdag.

Afgangselever i grundskolen, gymnasielle uddannelser, voksenuddannelser, erhvervsuddannelser og efterskolerne kan dog komme i skole igen i Vest- og Nordjylland.

På Bornholm åbner alle klassetrin i grundskolen fra mandag, det samme gælder for efterskoler, videregående uddannelser, højskoler og andre voksenuddannelser.

Mens de ældste skoleelver i resten af landet, også i Kalundborg Kommune, bliver nødt til at vente med at komme tilbage i skole.

Fra 15. marts kan de øvrige regioner i Danmark åbne, hvis smittetallene fortsat er lave, oplyser undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

”Marts måned bliver en svær måned, ikke mindst er denne periode svær for børn og unge, men det er utroligt vigtigt for regeringen, at få børn og unge tilbage så hurtigt det kan lade sig gøre, men med respekt for de anbefalinger vi får fra sundhedsmyndighederne,” sagde børne- og Pernille Rosenkrantz-Theil på dagens pressemøde, og fortsatte,

”Afgangselever kan komme tilbage i skolen i visse dele af landet d. 15. marts, og holdes smittes på det forventede niveau, så kan afgangselever i andre dele af Danmark se frem til at komme tilbage efter påskeferien 6. april.”

Betingelsen for de regionale genåbninger er dog, at test bliver et krav på ungdomsuddannelserne. Det betyder desuden en kraftig anbefaling om, at grundskoleelever over 12 år lader sig teste to gange om ugen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0