AnnonceLuk annonce
Danmarks største roelygteoptog og juletræstænding

26-11-2018

På fredag tændes det store juletræ på Bytorvet i Gørlev. Arkivfoto Jens Nielsen

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Danmarks største roelygteoptog kan opleves fredag sidst på eftermiddagen hvor julen for alvor kommer til Gørlev og det store juletræ på Bytorvet tændes.

Flere hundrede børn plejer at møde op for at være med i Danmarks største roelygteoptog, og sådan bliver det også i år, når Gørlev Handels- og Erhvervsforening på fredag har inviteret til juletræstænding i Gørlev.

På fredag klokken 17 starter det store optog fra Gørlevhallen med Holbækgarden og julemanden i spidsen, med i optoget er også Gørlevafdelingen af Vestsjællands Brandvæsen (hvis de ikke er ude og slukke brand), de Grønne Pigespejdere, og så selvfølgelig alle børnene med roelygter.

Når det flotte optog når frem til Bytorvet tænder julemanden det store juletræ med hele 10.000 lys, fra toppen af brandvæsenets store lift, inden der bliver tale af Jørgen Hansen, tidligere direktør for XL-Byg Gørlev.

Inden da vil den nye formand for Gørlev Handels- og Erhvervsforening, Steffen Olsen byde velkommen til børn og voksne.

De fem bedste roelygter præmieres med gavekort og der er godteposer og sodavand til alle børnene og Sparekassen Sjælland Fyn fra Høng sender medarbejdere til Gørlev for at serverer gløgg for de voksne

Alle som er interesseret i at være med i roelygteoptoget kan helt gratis hente en roe hos enten XL Byg eller Rema 1000 i Gørlev.

En gammel tradition

Roelygteoptoget i Gørlev har i flere år været Danmarks største, en tradition som går helt tilbage til 1987 hvor optoget også startede ved Hallen og derefter gik deltagerne til sukkerfabrikken hvor fabrikken var vært ved slik og sodavand til børnene, men siden 2000 hvor sukkerfabrikken lukkede, ender roelygteoptoget nu på Bytorvet.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0