AnnonceLuk annonce
Danmarks klogeste klasse er måske lokal

07-12-2017

Konkurrencen er i gang på Musisk Skole. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Jagten på Danmarks klogeste klasse er i dag gået i gang, lokalt er otte forskellige 6. klasser med i kampen, måske findes landets klogeste klasse lokalt i Kalundborg Kommune.

Kampen om at blive ’Danmarks klogeste klasse’ gik i gang i dag torsdag på Musisk Skole i Kalundborg, hvor kommunes 6. klasser skulle dyste i den store videns quiz ’Smart Parat Svar’. I alt deltager 560 elever fra hele landet om den eftertragtede titel.

Lokalt kom deltagerne fra Buerup, Raklev, Tømmerup Fri og Efterskole, Svebølle, Røsnæs og Skolen på Herredsåsen. Sidstnævnte med hele tre klasser. Det er i øvrigt første gang at Skolen på Herredsåsen deltager i konkurrencen.

Det var emner som f.eks. historie, film, natur & teknik og eventyr, som deltagerne skulle have styr på, men også spørgsmål om Andeby, Disney, Harry Potters Univers, London, Madglad og Youtubere, var med i quizzen.

Det blev klassen Klog.dk fra Tømmerup Fri og Efterskole som blev lokal vinder og dermed går videre til den regionale runde.

Den landsdækkende videns- og læsequiz Smart Parat Svar udfordrer ikke kun børnenes hjerneaktivitet, hukommelse og deres evner til at tænke hurtigt, men også til at samarbejde. I den lokale runde dystede otte klasser med hver sit hold på fem elever, men kun én klasse vinder og dermed går videre til den regionale runde, hvor de skal møde hele regionens dygtigste klasser. Den regionale runde finder sted den 10. januar. Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kr. udspiller sig den 7. februar i Magasinet i Odense, og igen i år afholdes finalen i samarbejde med alle otte TV2-regioner.

Baggrund

Smart Parat Svar er en læse- og videns quiz, der har eksisteret siden 2005.  Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeåger – og viser, at det er sejt at være klog!Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0