AnnonceLuk annonce
Danmarks klogeste klasse er måske lokal

07-12-2016

Der stilles spørgsmål i 'Smart Parat Svar'. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Jagten på Danmarks klogeste klasse er i dag gået i gang, lokalt er otte 6. klasser med i kampen, måske findes landets klogeste klasse lokalt i Kalundborg Kommune.

Kampen om at blive ’Danmarks klogeste klasse’ gik i gang i dag onsdag på Musisk Skole i Kalundborg, hvor kommunes 6. klasser skulle dyste i den store vidensquiz ’Smart Parat Svar’. I alt deltager 600 6. klasser fra 80 forskellige kommuner om den eftertragtede titel.

Lokalt kom deltagerne fra Buerup, Raklev, Rynkevang, Løve, Nyrup, Årby, Tømmerup Fri og Efterskole samt Højbo Friskole.

Det var emner som f.eks. historie, film, natur & teknik og eventyr, som deltagerne skulle have styr på, men også spørgsmål om Star Wars, verden rundt og magiske væsener fra Harry Potter, var med i quizzen.

Den landsdækkende videns- og læsequiz ’Smart Parat Svar’ udfordrer ikke kun børnenes hjerneaktivitet, hukommelse og deres evner til at tænke hurtigt, men også til at samarbejde. I den lokale runde dyster 8 klasser med hver sit hold på fem elever, men kun én klasse bliver kåret som vinder og dermed går videre til den regionale runde i Korsør d. 11. januar, hvor de skal møde hele regionens dygtigste klasser. Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kr. udspiller sig den 8. februar i Magasinet i Odense, og igen i går afholdes finalen i samarbejde med alle otte TV2-regioner.

Det var "Originalerne" fra Buerup skole, der kunne gå fra dagens quiz som vinder af den lokale finale i Kalundborg Kommune. Holdet skal nu videre til regionalfinalen d. 11.januar i Korsør. Holdet slog i en meget spændende finale "det Gratiz" fra Nyrupskolen.

Præmien i den lokale konkurrence var biografbilletter, popcorn og cola i Kino Den Blå Engel, for hele klassen.

Bliv tilmeldt vores nyhedsbrev og få en e-mail hvergang der er nyt på TV-Kalundborg.dk, KLIK HER

Baggrund

’Smart Parat Svar’ er en læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005.  Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeåger – og viser, at det er sejt at være klog!Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0