AnnonceLuk annonce
DR på skolebesøg i Kalundborg

02-12-2016

Jette Feldthaus i bilen sammen med sine to sønner samt Marianne Jelved (R) og Jan E. Jørgensen (V).

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

DR programmet ’Langt fra Borgen’ er et program, som belyser forskellige emner, der er oppe i tiden. Denne gang var DR forbi Nyrupskolen i Kalundborg i forbindelse med de meget omdiskuterede nationale tests, som børnene skal igennem i løbet af folkeskolen.

Marianne Jelved (R) og Jan E. Jørgensen (V) var de to politikere, der var på besøg på Nyrupskolen i Kalundborg den 1. november,  i forbindelse med DR programmet, hvor Jette Feldthaus sammen med sine to sønner, Simon og Nicolai Feldthaus fra 4.klasse på Nyrupskolen hentede de to politikere, og fik en snak med dem i bilen på vej til skole. Det store spørgsmål var, hvorvidt man skal bevare eller skrotte de nationale tests, som man kender dem i dag. Marianne Jelved er meget imod de nationale test, og Jan E. Jørgensen for dem.

Idéen med programmet er altså at finde ud af, hvad forældre mener om de nationale test, og hvad de kan bruge dem til. Derudover også, hvordan de oplever, at børnene reagerer på at blive testet. Det overordnede spørgsmål i programmet er, hvor meget skal vi egentlig teste vores børn. Det skulle børnene på Nyrupskolen bl.a. være med til at svare på.

”Kalundborg Kommune blev kontaktet af DR i forbindelse med, at programmet ’Langt fra Borgen’ gerne ville til Kalundborg og besøge en skole i forbindelse med diskussionen om de nationale tests. Nyrupskolen blev valgt ud som forsøgsskole, og man skulle finde en klasse, der skulle testes i dansk, hvilken mine sønners klasse skulle. Derfor blev vi spurgt, om vi ville medvirke,” fortæller Jette Feldthaus.

Hendes to drenge på 11 år synes, at det var fantastisk at have besøg af DR, og at komme på tv. Derudover har ingen af drengene problemer med, at man skal tage de meget omtalte tests i folkeskolen.

”Det været en sjov oplevelse, og DR har gjort det godt. Det har også været fint for mig, da det har bidraget til et lidt mere nuanceret syn på tingene, derudover har jeg også fået større forståelse for, hvad lærerne kan bruge de forskellige tests til. Det har været en positiv oplevelse," siger Jette Feldthaus.

Programmet er blevet rykket flere gange pga. præsidentvalget i USA og senest pga. den nye regering, men skulle blive vist på torsdag kl. 21.55 på DR.

Se allerede programmet her https://www.dr.dk/tv/se/langt-fra-borgen/langt-fra-borgen-2/langt-fra-borgen-18Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0