AnnonceLuk annonce
DMI: Forventer vindstød af stormstyrke

15-02-2020

Af Jens Nielsen

Der er god grund til at sikre løse genstande, DMI forventer nemlig vindstød af stormstyrke i Kalundborgområdet frem til søndag aften.

Præcis én uge efter kraftig blæst ramte Danmark, tyder alt på at situationen gentager sig i løbet af lørdag og søndag, oplyser DMI på deres hjemmeside.

Allerede i nat blæser det op fra sydvest og ved Vestkysten forventes hård kuling og mange steder vindstød af stormstyrke.

Søndag tiltager vinden yderligere og flere steder får vi op til hård kuling fra sydvest med vindstød af stormstyrke, ved kysterne lokalt op til stormende kuling og vindstød af stærk storm.

I Kalundborgområdet har DMI udsendt en kategori 1 varsel: DMI forventer stormende kuling 20-23 m/s fra sydvest, med vindstød af stormstyrke, 25-28 m/s, gældende fra i dag lørdag kl. 22 til søndag kl. 18.

Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten kan blæse ned, grene knækker, træer kan vælte og der er stor sandsynlighed for at broer må lukke for trafik.

Foruden kraftig blæst ventes også en del regn. Frem til mandag aften vil der på landsplan falde fra 20 til 40 mm regn, mest i den vestlige del af landet, oplyser DMI.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0