AnnonceLuk annonce
DM: Djernis kan stadig være med i toppen

14-01-2019

Henrik Djernis, Kalundborg Cykle Club vandt sølv ved DM i cykelcross. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Henrik Djernis fra Kalundborg Cykel Club vandt sølv ved DM i cykelcross i weekenden.

Danmarksmesterskabet i Cykelcross blev søndag afviklet i Odense under meget svære betingelser.

Kalundborg Cykle Club havde flere deltagere med til start, og bedst gik det for tidligere verdensmester og mange gange DM vinder, Henrik Djernis, som kun var 14 sekunder fra sin første DM-titel siden 2001, men han måtte tage til takke med sølvet og se Palle Egeberg fra Hareskoven blive danmarksmester. Han var dog glad for sølvmedaljen, for han blev presset hårdt bagfra af Morten Christensen fra Sorø, som virkelig fik fart i cyklen mod slutningen af løbet.
I U13 kørte William Berger en flot bronzemedalje i hus, og han glæder sig til næste sæson hvor de to ryttere foran er rykket en aldersklasse op.

Steffen Wieth kørte sit kun andet løb som licensrytter, da han stillede op i eliteklassen mod landets bedste ryttere. Steffen er ikke en ørn rent teknisk, men han er bomstærk og trods en punktering undervejs blev det til en 12. plads blandt de knap 30 deltagere.

I U17 klassen styrtede Lucas Lorentsen desværre på 3. omgang og måtte udgå af løbet.
Også han har et år mere i samme klasse og skal nok være topklar til DM i 2020.

Lørdag før DM blev der kørt børnecross på en del af DM-ruten og her vandt lokale Hugo Berger en flot sejr.

Omkring Syddansk Universitet havde Cykling Odense lavet en virkelig teknisk rute med mange off-camber stykker. Off-camber betyder at underlaget skråner til siden og her var vinklen tæt på 45 grader. Lange tunge græsstykker hvor der skulle trædes igennem og masser af regn gav kun rytterne endnu større udfordringer.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0