AnnonceLuk annonce




Gratis at komme i form

07-02-2017

GoRun er et nyt gang- og løbekoncept, der også er kommet til Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Nyt, tilbagevendende gratis gå- og løbeprojekt skal få alle i Kalundborg og omegn til at gå, løbe og bevæge sig mere.

Med mange stillesiddende arbejds- og fritidstimer ved den lille eller store skærm er det ekstra vigtigt at huske at bevæge sig hver dag. GoRun er et spritnyt, gratis gang- og løbekoncept, der gør det både nemt at komme i gang med at bevæge sig mere - og nemt at skabe sjov og hygge omkring den faste løbetur. GoRun Kalundborg skydes i gang lørdag 25. februar kl. 10 med start og mål ved Kystskovens Parkering.

GoRun Kalundborg er et af de nyeste skud på stammen i den efterhånden store GoRun-familie bestående af gratisløb rundt i hele landet. Det er Bevæg dig for livet - Løb under Dansk Atletik Forbund og DGI, der står bag projektet med Kalundborg IF Atletik og Motion og Kalundborg Kommune som lokale arrangører.

GoRun Kalundborg er udover at være et vigtigt element i dansk idrætshistories største og mest ambitiøse projekt en del af en fælles mission, hvor DIF og DGI er gået sammen om at få flere danskere til at bevæge sig, en aktivitet, de lokale tovholdere ser frem til at bygge op til en endnu større aktivitet i Kalundborg.

GoRun for alle

Der er i øvrigt GoRun Kalundborg hver lørdag og søndag kl. 10 med start og mål ved Kystskovens Parkering, Kystvejen 124, 4400 Kalundborg.

Mette Gildberg fra Kalundborg IF er lokal tovholder på GoRun Kalundborg og glæder sig til at komme i gang.

"Vi kan godt bruge nogle flere medlemmer i vores løbeklub. Udover at det vil være rigtig godt for klubben, hvis GoRun kan viser nogle af de mange "solo-løbere", at det faktisk er rigtig hyggeligt og motiverende at løbe sammen med andre, tror vi også, at det er en fordel netop for dem, der måske løber alene, fordi de endnu ikke har fundet nogle at løbe sammen med. Selvom vi er en løbeklub, og derfor naturligvis har meget fokus på løb, prioriterer vi også vores ganghold meget højt. Og alle er velkomne - uanset erfaring med løb og gang,” siger Mette Gildberg.

Kommunen synliggør GoRun på mange af byens platforme

Også Kalundborg Kommune bakker det lokale gå- og løbeprojekt op. 

"Der er flere grunde til, at vi gerne vil være med til at løfte GoRun her i Kalundborg. Sundhedseffekten er en af dem. For det kan være svært at nå de, der ikke dyrker sport i dag, eller jævnligt går ture eller på anden måde bevæger sig - og svært at få denne gruppe med i de etablerede aktiviteter. Når GoRun ovenikøbet er en tilbagevendende event, har det jo også en sundhedsmæssig effekt. Udover den fysiske sundhed, har vi i kommunen også fokus på den mentale trivsel. Og en af GoRuns styrker er jo netop at mødes med andre omkring en fysisk aktivitet," siger sundhedskonsulent i Kalundborg Kommune, Merete Mørch.

GoRun er foreløbig etableret i mere end 30 byer rundt i landet.

Fakta om GoRun

  • GoRun er et enkelt gå- og løbekoncept til hele Danmark - 5 kilometer pr. gang
  • GoRun forankres i lokale løbsorganisationer og gennemføres i samarbejde med landets kommuner
  • GoRun henvender sig til alle: Både den ikke-aktive del af befolkningen og erfarne løbere, der løber alene eller i klub
  • De enkelte GoRun-løb arrangeres i tæt samarbejde en lokal løbsansvarlig - i Kalundborg er Mette Gildberg fra Kalundborg IF Atletik og Motion lokal tovholder på GoRun
  • GoRun er en del af Bevæg dig for livet, der støttes af Nordea-fonden og Trygfonden
  • Læs mere om GoRun her samt på GoRun-Facebook-side 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0