Cykling uden alder ruller af sted

Viceborgmester og formand for Ældre & Sundhedsudvalget i Kalundborg, Peter Jacobsen (DF) prøver en af de nye rickshaws. I baggrunden Svend Mørk og Henrik Djernis. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Det er i dag, at gruppen ’Cykling uden alder’ fejrer, at de nye rickshaw cykler er landet. De skal derfor på en lille køretur med nogle af kommunens ældre borgere.

En gruppe frivillige i Kalundborg indgik sidste år samarbejde med Kalundborg Kommune om at få ’cyklingudenalder.dk’ til Kalundborg. Sidenhen har flere fonde doneret penge til foreningen, og i dag var dagen, hvor man fejrede de mange nye fine rickshaws, og hvor 'Cykling uden alder' rullede af sted ned gennem Kordilgade i Kalundborg.

Idéen er, at frivillige cykelpiloter kan tage ældre medborgere ud i det blå på en rickshawtur, så også de kan få lidt frisk luft og vind i håret. Det hele begyndte med Lions Cup, hvorefter Kalundborg Kommune kom på banen, og endelig de mange fonde, som har doneret penge til de mange rickshaw.

Arrangementet begyndte kl. 14.30 på Kalundborg Vandrehjem, hvor formand for foreningen ’Cykling Uden alder’, Martin Thyssen bød velkommen til de mange fremmødte. Han fortalte lidt om, hvordan idéen i sin tid opstod, og at han håbede, at der fortsat vil være god opbakning til projektet, så de ældre i kommunen også kan få ’vind i håret’.

Efterfølgende holdte bl.a. viceborgmester og formand for Ældre & Sundhedsudvalget,  Peter Jacobsen (DF) tale, hvori han bl.a. sagde:

”Vi har meget at være stolte af i Kalundborg, og denne idé er en af tingene…Kalundborg Kommune bakker selvfølgelig op om sådan en god idé, man kan simpelthen ikke gøre andet.”

Der var kaffe og kage til de mange gæster, og man kunne bl.a. møde teamet bag ’Cykling uden alder’, og få lov til at prøve en cykel, både som pilot og passager. Slutteligt blev der rundet af med en fælles cykeltur på de nye fine cykler, der i øvrigt er danskproduceret – lavet på Bornholm og samlet på Christiania, gennem Kalundborg by.

Cykler på alle plejecentre i kommunen

Cyklerne bliver efterfølgende placeret på de fem plejecentre i Kalundborg Kommune. På hvert plejecenter inviteres beboerne, deres familier, naboer, venner, personale, osv. til et hyggeligt arrangement. Dagen byder på prøveture til passagerer og introduktion for nysgerrige piloter. Alle er velkomne.

Nyvangsparken - mandag den 18. april 10:30-12:00

Jernholtparken -  mandag den 18. april 14:00-15:30

Bregninge Plejecenter - onsdag den 20. april 14:00-15:30

Rørmosecentret - torsdag den 21. april 10:30-12:00

Odincentret - torsdag den 21. april 14:00-15:30

 

 

Del