Cykelture til plejehjemsbeboere er nu en realitet

Martin Thyssen fra 'Cykling uden alder' fik den første tur af Henrik Djernis, der har leveret cyklerne. Foto Jens Nielsen

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

’Cykling uden alder’ er nu en realitet i Kalundborg, tirsdag formiddag blev de første fem cykler præsenteret.

Tilbage i oktober måned sidste år indgik en gruppe frivillige et samarbejde med Kalundborg Kommune om at få en afdeling af ’Cykling uden alder’ til Kalundborg.

Her kun fem måneder senere har gruppen samlet så mange penge sammen at det har været muligt at købe syv af de specielle cykelrickshaws, de første fem cykler blev præsenteret ved Fri Bike Shop i Elmegade tirsdag formiddag.

Hver cykel koster 38.500 kroner.

’Hele projektet ’Cykling uden alder’ præsenteres ved et stort kickoff arrangement på Kalundborg Vandrerhjem, onsdag d. 6. april kl. 14.30, hvor alle er velkomne og det er muligt at få en prøvetur, både som passagerer og som pilot.

Cykling uden alder er et projekt, hvor hundredvis af frivillige cykler rundt med de ældre på landets plejecentre i rickshaws, så også de mennesker, der ikke selv kan cykle får lidt vind i håret. Derudover er idéen, at styrke fællesskabet mellem institution og civilsamfund og mellem generationerne. Foreningen ’cyklingudenalder.dk’ startede i 2013, og tæller allerede i dag mere end 2.500 frivillige ’piloter’, og der er etableret omkring 350 cykler i over 60 danske kommuner. Den ordning er nu også klar i Kalundborg.

Formålet med ’cykling uden alder’ i Kalundborg Kommune er, at skabe relationer på tværs af alder og borgergrupper, men også at skabe sunde rammer, så både sundhed og trivsel er i fokus. Målgruppen for projektet er de ældre borgere, men på sigt kunne det evt. udbredes til socialområdet. Planen er, at cykelrickshawsne skal placeres på de plejecentre i Kalundborg Kommune, hvor ledelse og personale bakker op om projektet.

Del