AnnonceLuk annonce
Covid-19: Strandet på Filippinerne

24-03-2020

Bob Arup fra Ubby er strandet på Filippinerne og har ingen udsigt til hvornår han kan komme hjem. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Bob Arup fra Ubby er strandet på Filippinerne, og ved ikke hvornår han kommer hjem, alt er lukket ned. Han savner sine fire drenge og den øvrige familie i Danmark.

Den 12. februar, mens det var sikkert at rejse ud, og corona var noget kineserne havde, tog Bob Arup fra Ubby til Filippinerne, dels for at besøge sin kæreste og for at deltage i en bryllupsfest.

Nu er Bob Arup strandet i Filippinerne og aner ikke hvornår han igen kan være tilbage i Ubby.

”Efter små 14 dage begyndte det lige pludseligt at gå stærkt i takt med at antallet af smittede steg i Europa, ja så begyndte myndighederne hernede at indse at der skulle gøres noget, og med få dages varsel blev Manila lukket fuldstændigt ned, både lufthavnen og søvejen til og fra hovedstaden og Manila blev sat i karantæne,” fortæller Bob Arup i en e-mail til TV-Kalundborg.

Bob Arup bor hos sin kæreste i den sydlige del af Filippinerne, og da Manila lufthavn lukkede skyndte han sig at bestille en billet fra Davao til Doha og derfra til Kastrup, men da han nåede frem til lufthavnen i Davao, fandt han blot en seddel på ruden, der fortalte at lufthavnen var lukket.

”Grunden til at mange har haft svært ved at komme hjem er, at vi er blevet svigtet af vores rejseselskaber, for mange af os rundt om i verdenen har intet hørt fra dem og vi har heller ikke kunne komme i kontakt med dem,” fortæller Bob Arup, og fortsætter,

”Så vi har ikke kunne re booke vores billet eller få pengene tilbage. Men havde vi købt direkte fra flyselskaberne ja så havde vi fået hjælp med det samme. Jeg piver ikke og jeg føler mig sikker nok her i byen og hjem skal jeg nok komme men jeg savner mine fire drenge og øvrige familie.”

Bob Arup har været i forbindelse med udenrigsministeriet og er skrevet på ’danskerlisten’.

”Forsikringsselskabet Tryg har været flink til at ringe til mig for at høre om hvordan jeg har det og de har fortalt mig at jeg er desværre nok en af dem der ikke kan komme hjem foreløbigt,” oplyser Bob Arup.

Men måske er der håb for Ubby borgeren, udenrigsminister Jeppe Kofod, har på et pressemøde tirsdag eftermiddag oplyst, at der er forhandlinger med myndighederne i Filippinerne, og at der arbejdes på at sende et særfly til de nødstedte danskere i landet.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0