AnnonceLuk annonce
Coronavirus: Kalundborg Kommune aflyser kommunale arrangementer

11-03-2020

Kalundborg Kommune aflyser kommunale arrangementer pga. risiko for Coronavirus.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Kommune ønsker at medvirke bedst muligt til at begrænse smittespredning med Covid-19. Derfor vil borgermøder i fx Jobcenter-regi afholdes via telefon/Skype, og ikke ved personligt fremmøde. Hvis mødet kræver personligt møde, henstilles indtrængende til retningslinjerne for håndvask, brug af sprit og, at der ikke gives hånd.

”Det kan så godt være, at der er nogle regler på området, der ikke bliver fulgt til punkt og prikke. Men ingen kan jo have interesse i, at vi fx indkalder i forvejen syge borgere til møder, hvor de risikerer at blive smittet med en alvorlig sygdom, og bliver endnu mere syge,” understreger borgmester Martin Damm, Kalundborg Kommune.

Desuden betyder det, at ledelsen i Kalundborg Kommune nu indskærper, at kommunale arrangementer indtil videre aflyses eller udskydes medmindre, at der er tale om helt uopsættelige arrangementer. Ligesom hverken ledere eller medarbejdere i kommunen kan deltage i eksterne konferencer eller lignende større arrangementer.

”Som kommune har vi et ansvar for at beskytte personer mod smitte. Det handler både om borgere og medarbejdere. I en tid hvor vi får brug for alle medarbejdere, er det vigtigt at holde så mange som muligt raske. Og vi skal også minimere risikoen for, at vores medarbejdere smitter vores borgere,” forklarer Martin Damm 

Fakta:

Hvis kommunale uopsættelige arrangementer gennemføres, skal følgende fire vigtige tiltag gennemføres.

a) Begræns antallet af deltagere: Jo flere deltagere, desto større risiko for smittespredning.

b) Minimér tætheden: Det har stor betydning hvor tæt deltagerne kommer på hinanden. Kan du gøre noget, så deltagerne ikke har så tæt kontakt, f.eks. skabe større afstand mellem stole?

c) Hold arrangementet udendørs: Der er større risiko for smittespredning ved arrangementer, som afholdes indendørs.

d) Sørg for, at det er nemt at overholde hygiejne-rådene: Sørg for nem adgang til at man kan vaske hænder med vand og sæbe samt til håndsprit. Sørg for information til gæsterne om håndhygiejne og undgåelse af håndtryk, knus og anden tæt kontakt, ved at hænge Sundhedsstyrelsens plakater op, som kan hentes på www.sst.dk. Server kun mad, som ikke flere rører ved.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0