AnnonceLuk annonce
Corona testcenter skal fortsætte til udgangen af 2021

11-11-2020

Corona testcentret i Kalundborg er blevet flyttet indørs på Hareskovvej 13. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Region Sjælland vintersikrer sine corna testcentre og flytter dem indendørs. I Kalundborg regner man med at testcentret fortsætter til udgangen af 2021.

Da Region Sjælland midt på sommeren rykkede ind i Kalundborg med et corona testhold, stod de på parkeringspladsen over for svømmehallen, siden fik holdet en stor varevogn hvor prøverne kunne tages. Den blev flyttet flere gange, men nu har Region Sjælland etableret en mere vedvarende løsning i lokalerne på Hareskovvej 13 i Kalundborg (lige over for Gyproc).

”Vi er i gang i alle kommuner med at vintersikre test centrene. Vi har skrevet ud til alle kommunerne, at de skal finde egnede lokaler til et testcenter, dels af hensyn til borgerne som skal testes, men også af hensyn til test personalet,” fortæller Søren W. Rasmussen, lægefaglig enhedschef i Region Sjælland og ansvarlig for testcentrene i Region Sjælland, og han fortsætter,

”Vi har kigget på flere løsninger, men på grund af bl.a. parkeringsforhold, adgangen for handicappede og tæt på offentlig trafik, er lokalerne på Hareskovvej blevet valgt. Jeg kan godt forstå at borgerne synes det er mærkeligt at vi flytter testcenteret flere gange, men et er testbilerne i godt vejr, noget andet er, at nu bliver det vinter og koldt, det håber jeg folk kan forstå.”

Da Region Sjælland begyndte med coronatest var der to personer ansat i afdelingen, nu er der 400, som hver dag laver 10.000 podninger af borgere i hele regionen.

” Vi regnede med at det her aftog efter tre til seks måneder, men det har det jo på ingen måde gjort. I Region Sjælland har vi 17 steder vi poder, og det regner jeg med vi skal fortsætter med til udgangen af 2021, også i Kalundborg,” siger Søren W. Rasmussen.

Testcentret på Hareskovvej i Kalundborg har åbent mandage, tirsdage og torsdage fra klokken 10-15, og der skal bestilles tid i forvejen på coronaprover.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0