AnnonceLuk annonce
Corona har også givet brandvæsenet udfordringer

23-01-2021

Stationsleder Per Hasselbalch fra Kalundborgstationen under Vestsjællands Brandvæsen. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Uddannelser, fælles øvelser, stationsøvelser og aftaler med virksomheder. Alt var på plads først på året for brandmændene på stationen i Kalundborg, men alt blev aflyst og udrykningerne blev kørt med det mindste mandskab der var forsvarligt.

På den måde kom coronapandemien også til at påvirke Vestsjællands Brandvæsen, det skriver stationsleder Per Hasselbalch i sin årsrapport for 2020.

Normalt mødes alle brandfolk og samarbejdspartnere på brandstationen i Kalundborg først i januar til nytårsparole, men det arrangement er også aflyst i år.

Per Hasselbalch oplyser, at i maj måned kom der heldigvis gang i de fleste ting og Kalundborgstationen fik afviklet en del uddannelse og næsten alle øvelser er blevet afholdt.

”Selvom 2020 var besværligt, lykkes det at få uddannet en ny brandmand og en ny holdleder, tillykke til Emil Cebula og Brian Westergaard, dejligt med nye friske unge mennesker,” skriver stationslederen.

I Kalundborg Kommune er brandvæsenet rykket ud 387 gange i 2020, heraf er de 237 udrykninger kørt fra stationen i Kalundborg. Sidste år rykkede brandfolkene ud 275 gange fra stationen i Kalundborg, så et fald i antal udkald, hvilket nok også skyldes coronapandemien.

2020 har budt på alt fra gårdbrand til brand i andre typer bygninger, kemikalieudslip, færdselsuheld, drukneulykke og bilbrande.

I en uge i september rykkede brandfolkene fra Kalundborgstationen ud hele 16 gange til bygningsbrande, gårdbrand, flere containere på Klosterparkvej, færdselsuheld og drukneulykke på havet.

Derudover har brandfolkene assisteret Politiet ved knivstikkeri og skudepisode, assistance til Falck og kollegaer på nabostationerne.

Blandt de større indsatser som brandfolkene er rykket ud til er, gårdbrand på Røsnæs sidst i september måned, hvor alt disponibelt mandskab blev sendt afsted.

Først i juni måned assisterede Kalundborgstationen kollegaerne i Snertinge til en storbrand i Viskinge, hvor en trelænget ejendom brændte ned til grunden.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0