AnnonceLuk annonce
Claus brygger vinder-øl

24-01-2019

Fra venstre: Gærspecialist og brygmester, Emil Hadzic, vinder af Taphouse Open 2019, Claus Rosenqvist, brygmester og produktionschef på Nørrebros bryghus, Michael Rahbek og foredragsholder og øl guru, Carsten Berthelsen. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I sidste weekend vandt Claus Rosenqvist, der bor i Kaldred, en større ølbrygnings konkurrence, nemlig Taphouse Open 2019, der er arrangeret af det landskendte ølsted Taphouse i København. 

Blandt dommerne til Taphouse Open 2019 var hele Danmarks ølguru Carsten Berthelsen. Som en del af præmien får 51-årig Claus Rosenqvistbrygget sin øl på et "rigtigt bryggeri", og øllet kommer i løbet af året på hanen på Taphouse og i ølbaren i København.

Claus Rosenqvists øl var den bedste

Taphouse open er en amatør ølbrygnings konkurrence arrangeret af et af Danmarks populære ølsteder: ”Taphouse” i København. I januar 2019 var det 2. gang, at konkurrencen blev afholdt. Dommerne var en gærspecialist og brygmester Emil Hadzic, brygmester og produktionschef på Nørrebros bryghus Michael Rahbek, sidst men ikke mindst forfatter, foredragsholder, Danmarks øl guru nr.1 Michael Berthelsen. De øl-kyndige herrer vurderede Claus Rosenqvists øl til, at være den bedste.

”Jeg havde brygget en Chokolade stout med navnet ”Beyond belief” på ca. 10 %. Vi er her ovre i en meget mørk, næsten helt sort øl med både bitterhed og sødme. Som den vigtigste del af førstepræmien får jeg min øl brygget professionelt, og den kommer på en af de 61 haner på ”Taphouse” i løbet af året,” fortæller Claus Rosenqvist.

Har brygget øl i mange år.

Claus Rosenqvist er til dagligt lærer på Fårevejle Friskole, men hans fritid går med ølbrygning og musik. 

”Jeg startede med ølbrygning i 2005. Vi var en gruppe venner, der delte interessen for at smage god øl, og med tiden fik vi lyst til at brygge selv. Det er blevet til mange bryg gennem tiden. Jeg deltog faktisk også i Taphouse Open sidste år, og nåede i finalen. Det var så god en oplevelse, at jeg ikke var i tvivl om, at jeg skulle deltage igen, og det gik jo godt,” slutter Claus Rosenqvist.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0