AnnonceLuk annonce
”Catch & Clean” langs kysten

29-09-2019

Fishing Zealand inviterer til ”Catch & Clean” langs de sjællandske kyster. I Kalundborg Kommune foregår arrangementet på Reersø lørdag d. 5. oktober.

Fishing Zealand afholder i samarbejde med Havmiljøvogterne, #plasticinthebasket og Danmarks Sportsfiskerforbund fælles affaldsindsamlingsdag i alle deres medlemskommuner lørdag d. 5. oktober. Dagen afsluttes med et gratis fiskearrangement i området, hvor en Fishing Zealand-guide står klar med tips og tricks.

Affald og plastik er et stadig stigende problem på vores strande – det er ikke kun til gene for strandgæster og lystfiskere, men også for fugle- og dyrelivet. De senere år har der fx været en lang række eksempler på, hvordan især plastik havner i maverne på både fisk, fugle og havpattedyr. 95 % af undersøgte fugle har plast i maven og over 20% af undersøgte torsk, sild og hvilling indeholder plastik! Det er især synd for dyrene, og samtidigt sender fødekæden plastikaffaldet retur til os mennesker via de fisk, som vi spiser. Så af flere grunde giver det mening at gøre en indsats for et rent havmiljø.

I Kalundborg Kommune er der mødested på havnen på Reersø. Her vil guiden Henrik tage imod kl. 9. Her får deltagerne udleveret særlige indsamlingsposer sponsoreret af Havmiljøvogterne. Med godt humør skal der ”fanges” og indsamles affald indtil kl. 12.30. Efter indsamlingen vil der være en kop varm kakao eller kaffe at styrke sig på. Derefter er der frokost med egen medbragt mad.

Efter frokost bydes der på fælles fisketur langs kysterne på Reersø. Guiden medbringer fiskesæt og børsteorm og hjælper gerne interesserede, der vil prøve at fange fladfisk om eftermiddagen.

Deltagere bedes medbringe eget fiskegrej, hvis de vil med på tur om eftermiddagen. Er man ikke lystfisker, håber Fishing Zealand, at man dukker op alligevel og hjælper med at rengøre strandene. Afhængigt af vejret kan det blive nødvendigt at afholde fiskearrangementet på en anden kyststrækning, hvorfor egen transport evt. må forventes.

Håber at mange vil støtte op

Der er en tydelig tendens i samfundet, som viser, at folk bliver mere og mere miljøbevidste. Det er især tydeligt blandt dem som færdes meget i naturen – herunder lystfiskere. Fishing Zealand oplever, at lystfiskerne har stor lyst til at gøre en indsats og værne om den danske natur og vores kyster. Derfor afholder Fishing Zealand projektet ”Catch & Clean” for at støtte op om denne tendens. Fishing Zealand håber dermed, at så mange som muligt – både lystfiskere og naturelskere generelt - vil støtte op og medvirke til at rengøre de sjællandske strande.

Det nærmere program findes herFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0