AnnonceLuk annonce




COVID-19 betyder mange ændringer hos Novo

20-03-2020

Michael Hallgren, produktionsdirektør Novo Nordisk Kalundborg. Arkivfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Hele verden bliver lige nu påvirket af COVID-19, herunder også i Danmark - private såvel som virksomheder. På Novo Nordisk i Kalundborg har det også betydet en masse ændringer i hverdagen for rigtig mange medarbejdere.

På Novo Nordisk i Kalundborg har man fulgt myndighedernes retningslinjer og mange procedurer er lavet om grundet COVID-19 situationen i Danmark. Omkring 45 pct. af medarbejderne er sendt hjem, og skal arbejde hjemmefra.

”Vi har besluttet, at så mange medarbejdere som muligt arbejder hjemmefra. Dette gælder både for medarbejdere, der arbejder på kontor og for medarbejdere i produktion, logistik og laboratorier. Næsten halvdelen af alle medarbejdere på Novo Nordisk Kalundborg arbejder nu hjemmefra. Desuden er projekter og aktiviteter, der ikke er forretningskritiske, udskudt. Dermed er flowet af eksterne konsulenter ligeledes reduceret betydeligt,” fortæller Michael Hallgren, produktionsdirektør Novo Nordisk Kalundborg.

Forsøger at opretholde produktion og undgå smittespredning

Michael Hallgren fortæller, at man på Novo Nordisk målrettet forsøger at undgå smittespredning af Coronavirus og samtidig opretholde produktionen, hvilket de har haft succes med. 

”Driften er normal, og vi har relativt få medarbejdere, som vi har bedt om at blive hjemme på grund af symptomer, der kendetegner Coronavirus,” siger han.

Der er taget mange tiltag på hos Novo Nordisk i Kalundborg, motionscentret er lukket ned for længe siden, man er opdelt i hold, folk spiser på skift, man skal holde fysisk  afstand til sine kollegaer, og langt det meste gøres på en noget anderledes måde i dag.

”På baggrund af de beslutninger, der løbende er kommunikeret af regeringen og de danske sundhedsmyndigheder, har vi udarbejdet en række retningslinjer for, hvad alle afdelinger skal gøre i forhold til den aktuelle situation for at undgå spredning af Coronavirus. Fx skal medarbejdere arbejde adskilt, og holde en afstand på 2 meter til deres kolleger. Møder er aflyst eller afholdes virtuelt. Ikke kritiske træningsaktiviteter og kurser er aflyst. I kantinerne spiser medarbejderne på skift i mindre grupper og med god afstand mellem siddepladserne. Maden er portionsanrettet. Alt sammen tiltag, der skal medvirke til at undgå smittespredning af Coronavirus,” slutter Michael Hallgren.



Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 



0