AnnonceLuk annonce
COVID-19: Permanente løsninger til plejecentrene

06-10-2020

De midlertidige løsninger i forbindelse med COVID-19 med telte på ældrecentrene, hvor pårørende kan besøge de ældre, duer ikke længere, og slet ikke henover vinteren. Der skal permanente løsninger til, hvilket Ældre- og Sundhedsudvalget besluttede i går. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Ældre- og Sundhedsudvalget besluttede mandag aften på udvalgsmødet, at man skal lave permanente løsninger i forbindelse med at besøge de ældre på plejecentrene rundt omkring i kommunen, hvilket har været svært, siden COVID-19 ændrede hele verden, herunder også Danmark. Nu skal der bygges annekser til flere plejecentre.

Den 17. april 2020 indgik regeringen en aftale med folketingets partier om initiativer for den svækkede ældre i forbindelse med COVID-19. Hovedfokus i aftalen er, at ældre beboere på plejehjem, herunder beboere med demens, igen kan få besøg af sin familie og nære pårørende inden for de gældende retningslinjer. Udgangspunktet for aftaleparterne er, at kommunerne skal sikre, at alle beboere får mulighed for at kunne modtage besøg fra sine pårørende på udendørsarealer. 

Torsdag den 14. maj 2020 åbnede Kalundborg Kommune op for udendørsbesøg på plejehjem, men de midlertidige løsninger kan ikke fortsætte, og slet ikke henover vinteren. Man har derfor, i Ældre- og Sundhedsudvalget, besluttet sig for permanente besøgsløsninger, der gør besøg på udearealer hos ikke-smittede beboere muligt. 

Lidt over budgettet

Restbudgettet til gennemførelse af projektet udgør ca. 750.000 kr. Administrationen har sammen med Team Ejendom og områdelederne på plejeområdet udarbejdet fire mulige tilgange, og man valgte således et af forslagene i går. Forslaget tager udgangspunkt i de plejehjem, hvor der ikke er adgang via plejeboligens terrasse. Der bygges således fire annekser på henholdsvis Jernholtparken, Odincentret, Høng Ældrecenter og Bregninge Plejecenter. De samlede udgifter hertil vil være omkring 800.000 kr. Endvidere er der et ønske fra to af de øvrige plejehjem, Raklev Plejecenter og Loch Ness Plejecenter, om opførelse af et mindre orangeri. Det samlede beløb hertil udgør maksimum 100.000 kr. Altså en samlet udgift til gennemførelse af forslag to på 900.000 kr. og dermed en merudgift på 150.000 kr.  


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0