AnnonceLuk annonce
COVID-19: Apoteket har fået ´Drive In´

18-03-2020

Anna Caroline Brasen fra Kalundborg Svane Apotek, er en af de medarbejdere som er klar til at levere den bestilte medicin direkte ind gennem sideruden. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I forbindelse med COVID-19 har Kalundborg Svane Apotek et helt nyt tiltag, der kan hjælpe de sårbare i samfundet, hvis de har brug for at hente medicin eller andet på apoteket, men ikke kan gå ind.

Tiltaget er trådt i kraft, og findes på dinapoteker.dk, hvor man, som vanligt, kan bestille sine varer, og få dem pakket til enten afhentning eller sendt med bud eller post. Hvad der imidlertid er helt anderledes er, at man lige nu kan bestille og betale sine varer via hjemmesiden, for derefter at køre til apoteket i Elmegade i Kalundborg, når man har modtaget en mail eller sms om, at varerne er klar til afhentning. Her kan man ringe på et tlf.nr., og sige, at man holder udenfor i sin bil fx, hvorefter en fra personalegruppen på apoteket vil komme ud med varerne således, at man ikke er nødt til at gå ind på selve apoteket for at hente sine varer, hvis man fx er sårbar i forhold til smitte, eller af anden grund ikke har lyst til at gå ind. 

”Det gælder allerede nu. Man kan bare bestille og betale det hele på hjemmesiden, og så får man en sms eller e-mail, så snart, at varerne er klar til afhentning. Vi kommer så ud med de bestilte varer, når folk ringer til os og fortæller, at de nu holder udenfor,” fortæller Bettina Ødegaard fra Kalundborg Svane Apotek, og fortsætter: Det gør jo, at vi på den måde kan hjælpe folk, der ikke har lyst til at gå indenfor på apoteket.”

Karantæne betyder, at man bliver hjemme

Er man i karantæne, bliver man dog selvfølgelig fortsat hjemme, og kører således heller ikke ud i sin bil for at hente varer ved apoteket, ligesom man ikke kører andre steder hen - eller omgås andre mennesker. 

Sådan gør du

Vil man have sine varer bragt til sin bil (eller cykel) udenfor apoteket, efter at man har bestilt og betalt dem på dinapoteker.dk, ringer man blot på tlf.nr. 4015 2686, og det vil blive bragt udenfor af en fra personalegruppen.

Gør følgende: 

  1. Placer en ordre på DinApoteker.dk - på Kalundborg Svane Apotek, på hverdage før kl. 16, hvis levering samme dag (forudsat vare på lager). 
  2. Betal online. 
  3. Skriv i kommentarfeltet: TO GO.  Man vil modtage besked, når ordren er klar til afhentning. 
  4. Kontakt apoteket på tlf. nr. 40 15 26 86, og aftal nærmere om levering på P-pladsen udenfor Kalundborg Svane Apotek. 
  5. Apoteket leverer til bil. Dette er en midlertidig ordning i lyset af COVID-19

Dele af lægemiddelberedskabsloven aktiveret

Udover det nye smarte tiltag på dinapoteker.dk har Sundhedsministeren også aktiveret dele af lægemiddelberedskabet gældende fra den 12. marts. Det betyder, at man ikke kan købe mere receptmedicin på apoteket end det, der svarer til ens normale forbrug, og at apoteker og supermarkeder udleverer en pakke medicin pr. kunde i håndkøb. Beslutningen er truffet for at modvirke hamstring. Dog vurderer personalet på apoteket, hvorvidt det fx er hensigtsmæssigt kun at give receptpligtigt medicin til tre dage, hvis det er tilfældet for én pakke, når man ved, at kunden skal bruge det hver dag, og helst ikke skal være nødt til at gå på apoteket flere gange om ugen. 

”Vi vurderer selvfølgelig situationen, når folk har receptpligtigt medicin, så de ikke skal rende hernede hver 3. dag. Men lægemiddelberedskabet er aktiveret således, at man undgår hamstring,” fortæller Bettina Ødegaard.  

Generelt er folk gode til at overholde reglerne

Generelt oplever personalet på Kalundborg Svane Apotek, at folk tager restriktionerne med et smil, og at de ligeledes er gode til at overholde retningslinjerne for afstand m.m. på apoteket. 

”Vi har et ret stort lokale på 180 m2 , og vi har lavet et påbud om, at hver kunde skal have 4 kvm2, at opholde sig på, og kunderne er super gode til at fordele sig i lokalet. Derudover har vi fået sat plexiglas og afspæring op ved alle skrankerne, så vi holder en afstand til kunderne. Kunderne kører ligeledes selv både sygesikring og dankort gennem terminalerne således, at vi unødigt undgår at røre ved deres kort. Vi har selvfølgelig også håndsprit stående,” slutter Bettina Ødegaard.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0