AnnonceLuk annonce
5000 m2 byggeri går som planlagt

17-01-2017

Det nye Novo laboratorium på Stejlhøj skyder i vejret. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

På den store byggegrund på Stejlhøj, som Novo Nordisk købte af Kalundborg Kommune i maj sidste år, står der nu en delvis færdig bygning, der snart kommer til at fungere som laboratorium for Novo.

Novo bygger et nyt laboratorium på Stejlhøj i Kalundborg for at samle alle mikrobiologiske laboratorier under ét tag. Byggeriet ventes at stå helt færdigt i løbet af 2018, men Novo begynder lige så langsomt at tage bygningen i brug henover sommeren i år.

”Projektet går efter planen, og vi glæder os til, at det nye centrale laboratorium på grunden nord for siten er etableret. I dag er laboratorierne placeret i de enkelte fabrikker rundt omkring på sitet her i Kalundborg. Når vi samler laboratoriefaciliteterne, frigives plads i fabrikkerne til produktion. Vi forventer at det nye centrale laboratorie er helt færdigt i 2. kvartal af 2018, men vi tager allerede den første etape i brug her i foråret 2017. Det nye laboratorium vil blive arbejdsplads for ca. 175 af de kolleger, der i dag arbejder på de decentrale laboratorier på vores fabrikker i Kalundborg,” siger Michael Hallgren, produktionsdirektør for Novo Nordisk i Kalundborg.

Modulbyggeri

Den nye laboratoriebygning opføres som store byggeklodser, dvs. et modulbyggeri, hvor hver 'byggeklods' opføres på en fabrik, og efterfølgende fragtes til byggepladsen på Stejlhøj, for at blive hejst på plads.
Byggeriet, der er i tre etager, kommer til at bestå af i alt 168 moduler, når det er bygget færdigt. Facadebeklædningen bliver identisk med de øvrige fabrikker på Novo området.

Det nye laboratorium på Stejlhøj bliver ca. 5000 m2, og Novo vil om nogle år bygge en bro, der forbinder de to områder, nord og syd for jernbanen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0