AnnonceLuk annonce
Byggeri af kiosk, klubhus og kajakhotel er sat i gang

23-11-2018

Tidlig fredag morgen blev der taget første spadestik til en ny bygning på Røsnæs Havn, som skal indeholde klubhus, kiosk og kajakhotel. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tidlig fredag morgen blev der taget første spadestik til endnu et spændende byggeri på Røsnæs Havn. Bygningen skal indeholde kiosk, klubhus og kajakhotel.

Interessen for aktiviteter i forbindelse med det Maritime Aktivitetshus på Røsnæs Havn er steget betragteligt, og derfor sættes der nu gang i endnu et byggeri på Røsnæs Havn.

Tidlige fredag morgen mødtes håndværkerne med borgmester Martin Damm, bestyrelsesmedlemmer fra Røsnæs Udvikling & Beboerforening samt andre interesserede, til første spadestik på det som skal blive til en bygning indeholdende kajakhotel, klublokale og en kiosk.

”Jeg tror aldrig i løber tør for planer på Røsnæs, og det er jo dejligt at se at folk tager det til sig, det her sted summer jo af liv, jeg kan godt huske da vi startede herude, hvor det hele var lidt slidt, og så se hvor mange mennesker som kommer nu,” sagde Martin Damm, inden han tog første spadestik på byggeriet.

Projektet til en samlet af af 1,5 millioner kr. er støtte af en lang række offentlige og private fonde deriblandt: Nordea-fonden – Lokale- og Anlægsfonden, LAG – Friluftsrådet – Kalundborg Kommune – Sparekassen Sælland Fyn - Røsnæs Sejlklub – RUB – Bent O. Jørgensen fond.

Byggeriet forventes at stå færdigt i foråret 2019

Det er tømrermester Allan Abkjær, Jerslev, som er hovedentreprenør på opgaven, og fredag morgen var mandskab og maskiner fra GSC Anlæg i Gørlev godt i gang med at grave ud til fundamentet.

Stor interesse for maritime aktiviteter

Efter indvielsen og ibrugtagningen af Maritimt Aktivitetshus Røsnæs i 2016 er der blevet etableret en havkajakklub på Røsnæs Havn med ca. 40 medlemmer og andre 70 interesserede. De 13 havkajakker, der er del af projektet Røsnæs Rundt, bliver brugt flittigt.

Interessen for de maritime aktiviteter og tilstrømningen til Røsnæs Havn er i det hele taget kraftigt øget i form af sejlere, dykkere, fritidsfiskere, kite surfere, badegæster, børnefamilier, unge m.fl.

Projektet bygger videre på det velfungerende samarbejde, der allerede eksisterer om Røsnæs Rundt med involvering af det lokale foreningsliv, Røsnæs Friskole, Røsnæs Naturskole, lokale virksomheder, Visit Vestsjælland og Kalundborg Kommune.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0