AnnonceLuk annonce
Bygger solcelleanlæg til 1.3 millioner kroner

22-11-2016

Fra venstre, Anders Werth, Werths El og projektleder Lars Hjorth. Privatfoto

Kalundborg Forsyning skærper den grønne profil og etablerer for første gang et solcelleanlæg. Det skal bygges ved Ornum Rensningsanlæg ved Bjerge Sydstrand nær Gørlev.

Der er tale om et pilotprojekt til 1.3 millioner kroner, og det ventes at stå færdigt i begyndelse af det nye år.

”Det kan være en besværlig årstid at arbejde udendørs, men vi håber på stabilt vejr, så håndværkerne kan komme i gang”, siger Lars Hjorth, der er projektleder på opgaven med at etablere solcelleanlægget.

Der er det lokale el-firma Werth El, som er entreprenør på opgaven med at bygge anlægget ved rensningsanlægget i Ornum.

Det er første gang, Kalundborg Forsyning investerer i solcelle-energi, og man regner med, at det nye anlæg kan producere i omegnen af 140.000 kW på årsbasis. Alle relevante myndigheder også Kalundborg Kommune har nu godkendt projektet.

Ifølge Lars Hjorth viser beregninger, at mængden af strøm så nogenlunde vil harmonere med forbruget af el på rensningsanlægget i de situationer, hvor der er spidsbelastning. Hvis der skulle opstå perioder med overskud af el, vil den blive solgt videre. Lars Hjorth forudser dog ikke det store salg, fordi anlægget er ”skræddersyet” til rensningsanlægget.

Der er endnu ikke taget stilling til, om der skal installeres andre solcelleanlæg hos Kalundborg Forsyning. Her vil man i første omgang indhente erfaringer fra pilotprojektet ved Ornum Renseanlæg.

”Driften af solcellerne kan give et erfaringsgrundlag, som danner basis for vores fremtidige energipolitik, og det er helt i tråd med vores strategi om at være en miljøbevidst forsyningsvirksomhed”, siger Lars Hjorth.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0