AnnonceLuk annonce




Byg bro med brikker

01-10-2018

Der inviteres endnu engang til -spildag, på Ubby Bibliotek. Arkivfoto: Jens Nielsen

Er du en rigtig spillefugl? Eller har du lyst til ny inspiration, når familien skal hive brætspillene frem? Så mød op på Ubby bibliotek, når dørene for tredje gang åbnes til spildag under titlen "Byg bro med brikker".

Lørdag d. 13. oktober kl. 10.00-12.30 inviteres alle interesseret til spildag med kendte og nye spil. Dagen henvender sig primært til børn fra 8 år, og voksne, der gerne vil have en hyggelig formiddag.

Det er tredje gang, der er brætspilsdag på Ubby Bibliotek. Også denne gang er det arrangeret af Hvidebæk Lokalråd og Kalundborg Biblioteker. Peter Michaelsen, lokal brætspilsekspert, og andre frivillige spilentusiaster giver korte oplæg og sætter deltagerne i gang med at prøve spillene. Du bliver introduceret til mange forskellige spil, som alle kan spilles efter en introduktion på 1-3 minutter.

Det bliver gamle spil som Mølle, Dam, Go, Kalaha/Oware og vikingespillet Hnefatafl, men også nyere spil som Othello, Trax og Quoridor.

Som noget nyt vil man også kunne prøve spillet ”Fang løven!”, som er en forenklet udgave af det japanske skakspil Shogi. Sidstnævnte var sammen med Go samuraiernes yndlingsspil. To kvindelige professionelle spillere har lavet en mini-version med dyrefigurer, som er sjovt for både børn og voksne. Desuden vil der denne gang blive præsentation af et gammelt dansk-norsk terningebrætspil: Daldøs, som er ved at blive populært på vikinge- og middelalderfestivaller. Undervejs er "tag selv-buffet" med saft og juice, samt frugt til deltagerne under hele forløbet. Der sluttes af med pizza.

Det er gratis at deltage, men det kræver tilmelding via www.kalundborgbib.dk under "det sker.

Vild med spil?

En gruppe Othello-spillere mødes af og til en fredag eftermiddag til et par spil i Rørby præstegård v. Peter Michaelsen, Møllevangen 1a, 4400 Kalundborg. Alle er meget velkomne, også til at spille et af de andre spil fra brætspilsdagene. Hvis man vil vide lidt mere om spillene, f.eks. om klubber og turneringer, er man meget velkommen til at kontakte Peter Michaelsen på adressen pmi@km.dk eller tlf.5115 8849.



Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0