AnnonceLuk annonce
Byforum Kalundborg er trukket i arbejdstøjet

18-11-2019

Kalundborg Byforum har afholdt det første møde hvor opgaverne nu er belvet mere konkrete. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En række udvalgte aktører udgør nu det nye Byforum Kalundborg, som skal være et værksted for byudvikling, hvor erhvervsliv, herunder også detailhandlende, kulturinstitutioner, kommune, ildsjæle, foreninger og interessegrupper i fællesskab koordinerer, udvikler og afprøver nye tiltag, der kan gøre Kalundborg endnu mere attraktiv.

En projektgruppe bestående af Kalundborg Turistforening, Vores Kalundborg, Kalundborgegnens Erhvervsråd og VisitVestsjælland, har efter en række møder med forskellige aktører, sat navne på de personer som udgør det nye Byforum Kalundborg, og de udvalgte personer har netop været samlet til det første arbejdsmøde, hvor forskellige ideer blev vendt.

”Målet med Byforum Kalundborg er at få de mange arrangementer der sker i Kalundborg, ud over rampen. Der sker så meget, men der mangler et fælles talerør, og det er det vi skal hjælpe med,” har Hans-Henrik Nielsen, formand for Kalundborg Turistforening, tidligere sagt.

Bygge oven på

På mødet blev en lang række af ideer drøftet, og resultatet blev at Kalundborg Byforum vil arbejde med ideer der kan løfte allerede eksisterende arrangementer, bl.a. Vild med Vand og Lions Cup.

”Hvordan kan vi her og nu gøre noget bedre ved at bygge oven på, udvikle noget af det som allerede er i gang,” sagde Hans-Henrik Nilsen, inden deltagerne på mødet blev sat i gang med gruppearbejde, hvor bl.a. arrangementerne Vild med Vand og Lions Cup skulle debatteres.

Vild med Vand, som er et årligt tilbagevendende arrangement som foregår på havnen og på Gisseløre kan udvides med en lang række andre aktiviteter som vil skabe endnu mere liv, bl.a. blev der foreslået en konkurrence mellem kommunens skoler, hvor hver skole skulle bygge et stort skib i mælkekartoner, som så skulle søsættes i forbindelse med Vild med Vand. Men også musik på kajen, fiskekonkurrence og lækre fiskeretter, blev nævnt som ideer.

I forbindelse med Lions Cup, der afvikles i pinsen, ønsker Kalundborg Byforum flere aktiviteter, ikke mindst for de mange forældre der kommer til byen sammen med deres børn.

Næste møde i Kalundborg Byforum afholdes i februar måned, hvor opgaverne skal gøres helt konkrete.

Kalundborg Byforum består af ca. 30 personer fra bl.a. Kalundborg Sejlklub, Røsnæs Udvikling- og Beboerforening, Hvidebæk Turistforening, Tissø Vikingemarked, Symb, Vesthavnens Bådlaug, og selvfølgelig repræsentanter fra Kalundborg Turistforening, Vores Kalundborg, Kalundborgegnens Erhvervsråd og VisitVestsjælland.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0