AnnonceLuk annonce
Byfesten er aflyst

08-07-2021

Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Det var en trist meddelelse, Svend-Erik Kristensen, citychef i Vores Kalundborg, fik fra Midt- og Vestsjællands Politi torsdag eftermiddag. Grundet forsamlingsforbuddet på 500 personer, når én forening afholder et arrangement, kan det nu ikke lade sig gøre at afholde byfest i Kalundborg.

”Vores byfest går ind under det pt. værende forsamlingsforbud, som er 500 mennesker. Det betyder, at der ikke må være mere end 500 mennesker på Kordilgade, såfremt vi arrangerer en byfest. Det betyder også, at vi ikke må arrangere børnetog, hestevognskørsel, fodboldturnering på Nytorv, offentlig musik, salg ved boder i gågaderne, mv.,” fortæller en meget ærgerlig Svend-Erik Kristensen.

Man har ellers indhentet alle tilladelser fra kommunen til at disponere over arealerne, men da byfesten er arrangeret af én enkelt forening – nemlig Vores Kalundborg, så gælder forsamlingsforbuddet. Byfesten på Kontoret er dog IKKE aflyst.

”Forsamlingsforbuddet gælder overalt i Danmark, når det er et paraplyarrangement, arrangeret af en forening, herunder også vores byfest. Butikkerne kan sagtens lave aktiviteter i og udenfor – til før blindestriberne. Men er der arrangementer, der kræver polititilladelse, skal der søges af den enkelte butik,” fortæller Svend-Erik Kristensen, og fortsætter: ”Lions, som jeg kontakter i morgen, arrangerer grill og fadøl, og de har søgt særskilt tilladelse. Denne, med besked om, at der ikke må opholde sig mere end 500 personer ad gangen, og det kan de godt styre. Fodboldarrangementet på Nytorv skal i givet fald selv søge tilladelse, det samme skal centerforeningen i Nytorv, som ejer af området, men de vil få samme krav om forsamlingsforbud.”

Enig bestyrelse aflyser

”Da Vores Kalundborg ikke kan eller vil være lovoverskrider, og da man bakker fuldt ud op om de pålagte restriktioner, har jeg dags dato, med en enig bestyrelse i ryggen, tilbagekaldt vores ansøgning om polititilladelse. Kommunen har udstedt tilladelse til Vores Kalundborg om disponering af de vanlige arealer, men det nytter jo intet, når politiet ikke kan yde en dispensation udover blot 500 mennesker. Det er nedslående, men politiet kan ikke finde et hul til en dispensation. I det hele taget er jeg ked af situationen, men vi er ansvarlige for, at lovgivningerne i disse mærkelige tider bliver overholdt,” siger Svend-Erik Kristensen.

Der arbejdes nu på at skabe en Høstfest/Efterårsfest, men det afhænger af Covid-19 restriktionerne. TV-Kalundborg følger op på de forskellige muligheder for en alternativ måde at fejre byfest på for de forretningsdrivende i byen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0