AnnonceLuk annonce
Statsministeren: Restriktioner forlænges

29-12-2020

Af Jens Nielsen

Nedlukningen af Danmark fortsætter. De nuværende restriktioner forlænges yderligere til og med 17. januar, oplyser statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde tirsdag aften.

De restriktioner, der gradvist er blevet rullet ud landet over siden midten af december, bliver forlænget to uger, så de nu gælder frem til 17. januar.

En forlængelse af restriktionerne betyder blandt andet, at alle skoleelever fortsat vil være hjemsendt og i stedet modtage fjernundervisning.

Desuden skal følgende virksomheder fortsat skal holde lukket frem til 17. januar:

Alle restauranter, barer, biografer, kulturliv, liberale erhverv som for eksempel frisører, massører og fitnesscentre samt alle butikscentre og en nedlukning af hele detailhandlen med undtagelse af apoteker og supermarkeder.

Forlængelsen af restriktionerne kommer på et tidspunkt, hvor antallet af indlagte med covid-19 er rekordhøjt og sygehuse og hospitaler flere steder er tvunget til at udskyde og aflyse operationer.

Nytåret fredes
På et møde tidligere i dag har Folketingets sundhedsordførere fået at vide, at der ikke er planer om yderligere restriktioner gældende for nytårsaften.

Sundhedsstyrelsen er tidligere kommet med et række anbefalinger til, hvordan nytårsaften bør afvikles.

Råd til nytårsfejringen

Anbefalingerne er:

* Vær så få som muligt og aldrig flere end ti personer til nytår. Det er inklusive dig selv og din husstand, og det gælder, uanset hvor stor din bolig er.

* Inviter kun personer fra din omgangskreds af ti personer, du plejer at se ofte.

* Bliv hjemme, hvis du har symptomer, er testet positiv eller er nær kontakt.

* Hold dig til sit eget nytårsselskab hele aftenen, også hvis I går udendørs.

* Undgå steder, hvor mange mennesker typisk går hen nytårsaften.

* Aflys fælles fyrværkeriopvisninger eller -arrangementer, hvor flere mennesker fra nabolaget samles samme sted.

* Lav aftaler for virtuelle nytårshilsner med venner og familie, som du gerne ville have fejret nytåret med.

* Find alternative måder at ønske godt nytår til dine naboer. Hils for eksempel hen over hækken, fra hver jeres altan eller over telefonen.

* Uden for private boliger og haver er der et forbud mod at samles flere end ti personer. I private boliger og haver er det en anbefaling, at man heller ikke samles flere end ti.

Kilde: Sundhedsministeriet.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0